Biletele de călătorie gratuite cu valabilitate în anul 2019 vor fi eliberate către solicitanți începând cu data de 01 februarie 2019

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara anunţă că biletele de călătorie gratuite cu valabilitate în anul 2019, destinate transportului interurban gratuit (CFR, auto sau fluvial) pentru persoanele cu handicap grav și accentuat, domiciliate pe raza județului Hunedoara vor fi eliberate către solicitanți începând cu data de 01 februarie 2019.

Potrivit Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, ce va intra în vigoare începând cu data de 01.01.2019, se stabilește un model unic de bilet de călătorie gratuită care poate fi utilizat pentru tipuri diferite de transport interurban și cu operatori de transport interurban diferiți, astfel încât călătoria dus să se poată efectua cu un tip de transport interurban și cu un operator de transport, iar călătoria întors cu alt tip de transport, respectiv cu alt operator.

Dreptul la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap este reglementat prin art. 24 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată. Persoana cu handicap grav și însoțitorul acesteia beneficiază de câte 12 bilete gratuite dus-întors/an, iar persoana cu handicap accentuat primește 6 bilete/an.

Menţionăm că biletele de transport gratuit pentru persoanele cu handicap se eliberează pe toată perioada anului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: