Îmbunătăţiri pentru funcţionarea domeniului schiabil din Straja

          În recenta şedinţă de consiliu, la care consilierii locali liberali au absentat în bloc, au fost stabilite noile tarife care vor fi desfăşurate de serviciul public al domeniului schiabil Straja în acest nou sezon şi s-au discutat şi alte măsuri organizatorice care să vină în sprijinul turiştilor.

Astfel că, s-a stabilit oraganizarea  unei linii de transport în comun între staţiunea Straja, între parcarea de la intrarea în staţiune şi până la trupul I, iar transportul urmează să se facă gratuit, cheltuielile  urmând să fie acoperite din suplimentarea tarifelor de parcare.          Pentru staţiunea Straja, transportul ar urma să se efectueze în perioada 22 decembrie – 1 martie 2019 cu  microbuze cu tracţiune integrală, în perioada 22 decembrie – 6 ianuarie 2019 precum şi la sfârşitul de săptămână, transportul urmează să fie efectuat cu două microbuze.

În perioada 22 decembrie – 6 ianuarie 2019 urmează să fie folosit  un microbuz şi pentru trasportul turiştilor  din zona de peste părâul Brăiţa a parcării de la agrement şi până la staţia de îmbarcare a telegondolei.

Preţul serviciilor de transport se ridică la suma de 9090 de lei.

Alte categorii de cheltuieli care trebuie acoperite sunt cele cu personalul de deservire, un casier şi doi plasatori, care să coordoneze maşinile în parcările amenajate şi la nevoie  să împartă materiale antiderapante.

Alte cheltuieli vizează deszăpezirea şi, conform calculelor făcute, cheltuielile de funcţionare a parcărilor  pentru sezonul 2018 – 2019 se ridică la suma de 333.650 de lei. Aşa că, au fost stabilite şi tarifele pentru domeniul schiabil astfel:

Tarife gondolă – 15 lei urcare sau coborâre, care va funcţiona de luni până duminică cu excepţia zilei de marţi când este stabilită revizia săptămânală. Trebuie să menţionăm că, copiii cu vârsta cuprinsă între 0-6 ani vor urca cu telegondola în staţiune, gratuit.

Pentru telescaunul T3 a fost stabilit un tarif de 10 lei urcare sau coborâre, iar pentru parcări s-a stabilit un tarif de 15 lei/ lună sau 2 lei/ oră. Turiştii care achită tarifele de parcare stabilite li se va asigura în perioadele aglomerate transportul gratuit de la parcare la puctul de plecare telegondolă agrement. Parcarea în staţiune pentru riverani va fi de 500 de lei/an, acordându-se maxim două locuri de parcare/cabană cu menţionarea pe cartelă a numărului de înmatriculare a autovehiculului pentru care s-a eliberat.

Pentru a închiria un ratrak a fost stabilit un tarif de 200 lei/oră fără TVA, închiriere generator zăpadă artificial 125 lei/zi fără TVA, furnizarea apă pentru producerea zăpezii artificiale 6 lei/ mc fără TVA. Turiştii se vor bucura şi de alte suprize pe care le vor dezvălui singuri.

Angella Dumitrascu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: