„Am şanse mari să merg la Europene”

Ionut Ipate Karatistul Ionuţ Ipate a fost pentru prima dată în cariera sa la o etapă de cupă mondială „Karate One Premiere League” eveniment ce a contat pentru calificarea la Campionatul European din Finlanda. Punctele acumultate la o astfel de competiţie îl pot trimite pe sportivul din Vale direct la Europene.

La etapa din Slovenia sportivul din Valea Jiului a trecut de două tururi spectculoase în care şi-a învins adversari redutabili printre care pe vicecampionul european favorit în competiţie. În turul al treilea Ionuţ a fost eliminat de către un ungur care l-a învins la limită pe sportivul nostru.

„A fost o experienţă unică pentru mine participarea la această cupă şi cred că am mai făcut un pas important spre calificarea la Europene”, spune sportivul de 20 de ani. Ionuţ a făcut parte şi din echipa de kumite a României cu care a avut o evoluţie bună având în vedere că în primul tur a dat piept cu echipa din Bosnia care a şi obţinut medalia de bronz a competiţiie. „Europenele vor avea loc în luna mai şi poate doar ghinionul va face să nu fiu acolo. Sunt printre favoriţi şi trebuie să sconfirm la campionatul acesta”,  a adăugat Ipate.

Din Slovenia la Bucureşti

În week-and Ionuţ Ipate va participa la Campionatul Naţional WKF la care vor lua parte  cele mai bune cluburi din ţară şi cei mai buni juniori şi seniori. Sportivul nostru ţinteşte primul loc pentru a-şi asigura prezenţa la lotul naţional al României.

„Vreau să devin campion naţional, primul titlu de acest fel la seniori pentru mine. Am participat şi anul trecut la seniori, dar nu am avut experienţa necesară. Acum pot spune că am experienţă şi  că pot câştiga  primul loc”, povesteşte sportivul de 20 de ani. „Vreau să mulţumesc clubului CSM Petroşani şi Federaţiei Române de Karate pentru că mi-au asigurat deplasarea la competiţia din Slovenia”, a mai punctat sportivul. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: