Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Petroşani, o investiţie pentru toată Valea Jiului

spital2   Unul dintre proiectele  majore  ale administraţiei publice locale a municipiului Petroşani a fost inaugurat joi, 13 martie.  Este vorba de proiectul „Reabilitare, modernizare şi achiziţionare echipamente pentru Ambulatoriul  Spitalului de Urgenţă”,  proiect  cu o valoare de 14,7  milioane de lei, destinat în special populaţiei din Valea Jiului. Prin investiţiile realizate va creşte nivelul serviciilor medicale în cele 20 de cabinete care au fost  modernizate şi dotate cu echipament de ultimă   generaţie, la standarde europene. Proiectul care s-a derulat la Petroşani s-a realizat din mai multe surse, de la U.E., fonduri guvernamentale şi bani din bugetul local. Cel mai mare    avantaj al unităţii medicale este achiziţionarea unui tomograf    performant, o aparatură extrem de necesară desfăşurării  actului medical, şi realizarea unui lift exterior necesar comunicării între etaje.

“Este una dintre cele mai mari investiţii realizate în municipiul Petroşani, care a început în anul 2011, a fost finalizat în luna decembrie şi l-am inaugurat astăzi. Cred că trebuie să mulţumesc colegilor mei din Primărie, echipei care s-a ocupat zi de zi de acest proiect, să mulţumesc constructorului pentru modul în care a  lucrat în această perioadă şi pentru modul în care a răspuns  cerinţelor noastre şi celor de la spital, dar nu în ultimul rând vreau să le mulţumesc pacienţilor care au înţeles că am avut nevoie de înţelegerea lor pe perioada derulării lucrărilor în ambulatoriu. Proiectul a avut două componente, pentru reabilitarea totală a acestuia şi achiziţionarea de echipament medical. Ambulatoriul din Petroşani arată la cele mai bune standarde, un lucru care ne face  mândri şi să contribuie la oferirea de servicii mai bune pacienţilor. Finalizarea acestui proiect important atât pentru comunitatea petroşăneană cât şi pentru populaţia din toată Valea Jiului a fost un deziderat mai vechi al administraţiei publice locale, care, iată a ajuns la final”,  a  ţinut să precizeze primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Administraţia petroşăneană are în proiect reabilitarea în întregime a clădirii spitalului şi achiziţionarea de aparatură performantă, pentru ca întreaga unitate să arate şi să fie funcţională la cele mai înalte standarde.

„Având în vedere că timp de 37 de ani nu  s-au mai făcut nici un fel de reparaţie capitală nici la spital nici la ambulator, era un lucru obligatoriu, absolut necesar atât pentru îmbunătăţirea condiţiilor de consultare a pacienţilor cât şi pentru a  alinia acest spital la realitatea zilelor noastre. Prin aceste reparaţii care au cuprins şi partea de dotare, ambulatoriul de specialitate are la ora actuală aparatură medicală de nivel bun. Pentru a aduce întregul spital la standardele cerute se impune     continuarea acţiunii de reparaţie capitală a întregului spital, nu doar partea de ambulator. Este o acţiune care se află în desfăşurare, teoretic ar trebui finalizată până în 2017 dacă fondurile de la minister vor veni cum trebuie şi aici intrând în discuţie reparaţii capitale plus dotarea”, a declarat  managerul spitalului, doctorul Alin Vasilescu.

În prezent,  alături de cele 20 de cabinete medicale care au fost modernizate, în cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani există 655 de paturi, 107 medici în diferite specialităţi medicale, medici care au competenţe medicale sporite şi o a doua specialitate, după specialitatea de bază şi există dotare medicală conform cerinţelor: Ecograf Doppler color, Gastroscop, Mamograf, aparatură ATI, aparatură pentru neurochirugie, etc.(A.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: