Bursa locurilor de muncă la proiectul BAHTALO

            Administraţia publică locală a municipiului Lupeni derulează, în prezent,  un amplu proiect pe fonduri europene, care se adresează persoanelor defavorizate din localitate. În cadrul acestuia, la sediul Primăriei municipiului Lupeni a avut loc o Bursă a Locurilor de Muncă adresată persoanelor cuprinse în grupul ţintă.

Peste 20 de angajatori au răspuns invitaţiei lansate de administraţia locală din Lupeni, oferind celor interesaţi locuri de muncă în diverse domenii, de la şofer la bucătar, ori de la fochist la ospătar şi patiser, etc. ”Trebuie să precizăm că această bursă a locurilor de muncă a fost doar pentru grupul ţintă pe care noi îl avem deja selectat în cadrul proiectului Bahtalo. Menţionez totodată că, pe lângă sprijinul pe care-l acordăm cetăţenilor cuprinşi în grupul ţintă, Primăria Lupeni, va acorda, tot din fondurile europene disponibile în acest proiect, firmelor care îi angajează pe aceşti oameni, câte 900 de lei pe lună pentru fiecare persoană angajată”, a spus primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Obiectivul general al proiectului ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia şi discriminarea” constă în reducerea numărului de comunităţi marginalizate în care există populaţie apartinând minorităţii romă aflată în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate. Una dintre cele mai importante măsuri este încadrarea în muncă a unui număr de 273 de persoane din municipiul Lupeni.

Proiectul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia şi discriminarea” este implementat la Lupeni prin intermediul Fondului Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, iar finanţarea acestui proiect este de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanţării Uniunii Europene.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: