Se modifică tarifele de exploatare ale domeniului schiabil din Straja

După ce a fost postat pe site-ul primăriei, proiectul de hotărâre prin care se stabilesc noile tarife pentru telegondolă, pentru parcări, etc., a urmat dezbaterea publică. Conform documentului tarifele pentru telegondolă ar urma să fie 15 lei urcarea sau coborârea, iar copiii, cu vârsta de până la 6 ani, vor avea acces gratuit.

Pentru telescaunul TS3 (acces vârful Straja Mare) tariful ar urma să fie de 10 lei pentru o urcare sau coborâre. De precizat, este faptul că ziua de marți a fiecărei săptămâni este rezervată reviziei săptămânale. Parcările vor avea și ele  noi tarife, pentru parcarea situată în zona de agrement Brăița taxa de parcare ar urma să fie de 15 lei/zi sau 2 lei/ora, iar  parcarea din Straja taxa ar urma să fie de 25 de lei/zi sau 3 lei/oră.  Se specifică în  proiectul de hotărâre că “turiștilor care achită integral tarifele de parcare stabilite li se va asigura în perioadele aglomerate transportul gratuit de la parcare la punctual de plecare telegondolă agrement sau către spațiile de cazare din stațiune“.

         Se vor acorda maxim două locuri de parcare/cabană cu menționarea pe cartela a numărului de înmatriculare al autovehiculului pentru care s-a eliberat. Concesionarilor care dețin teren liber (neocupat de construcții) li se vor elibera tichete gratuite în limita locurilor care pot fi amenajate fără a afecta circulația autovehiculelor sau a cetățenilor și nu mai mult de două, mai arată în nota de fundamentare.  Autoritățile locale de la Lupeni mai propun o taxă de 1500 de lei pe an pentru un loc de staționare taxi în interiorul stațiunii (include cartela de acces). Pentru închirierea ratrakului ar urma să fie percepută o taxă de 200 lei/oră funcționare (fără TVA); închiriere tun de zăpadă – 125 lei/zi (fără TVA), iar furnizarea apei pentru poducerea zăpezii artificiale este de 6 lei/mc (fără TVA). Proiectul urmează să intre spre aprobare în ședința Consiliului Local din acesta lună.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: