LUCIAN RESMERIȚĂ: VALEA JIULUI nu este bătaia de joc a nimănui!

            „Nu voi accepta vreodată ca o televiziune națională să DENIGREZE Valea Jiului și oamenii de aici, să caute și să PREZINTE DOAR PĂRȚILE RELE ale Văii, să nu prezinte și lucrurile bune care se întâmplă în municipiul Lupeni, INVESTIȚIILE care s-au făcut atât în oraș cât și în Stațiunea Straja unde vin mii de turiști, Palatul Cultural care a devenit un pol cultural-artistic al județului.

             Chiar și marile orașe au cartierele lor sărace, eu am luptat și cu acest fenomen al sărăciei prin implementarea unui proiect finanțat din fonduri europene de milioane de euro prin care venim în sprijinul cetățenilor cu probleme, în cea mai mare parte de etnie romă, de la educație până la sănătate, reparații locuințe și chiar locuri de muncă.

                      Că nici în Lupeni și nici în celelalte localități din Valea Jiului nu curge lapte și miere, o știm cu toții. Că mai sunt multe probleme pe care oamenii le au și la care suntem datori să găsim, împreună cu dânșii, soluții de rezolvare, știm la fel de bine și încercăm zi de zi să vedem ce este de făcut. Și să facem!

            Dincolo de acest lucru, este însă dureros că, periodic, din motive greu de înțeles, unele televiziuni naționale încearcă să prezinte țării și lumii, doar o incorectă imagine a unui  presupus dezastru al acestei zone. Nu-mi pot imagina ce interese (obscure!?) pot determina un  reporter TV să treacă peste obiectivitate și profesionalism,  să vadă și să prezinte într-un oraș ca Lupeniul exclusiv lucrurile triste. Dar și eu ca primar al acestui oraș, la fel ca miile de concetățeni împreună cu care încercăm să facem ceva pentru a da Lupeniului o șansă la viitor, pentru a le face oamenilor viața mai bună, nu putem accepta că, doar în virtutea dreptului la libera exprimare, unele televiziuni naționale nu fac altceva decât să ponegrească oamenii Văii Jiului, să ne descrie altfel decât cum suntem cu adevărat.

            De ce nu vorbesc cei de la posturile naționale de televiziune despre dezvoltarea stațiunii Straja, care a devenit a treia destinație turistică de iarnă din România ? De ce nu vorbesc despre Palatul Cultural, care a devent un pol cultural-artistic al județului ? De ce nu vorbesc despre oamenii de valoare ai comunității noastre ?

            Dacă ”misiunea” celor ce astăzi ne denigrează în mod fals, denaturat, chiar mincinos este să distrugă Valea Jiului și viitorul acesteia, eu vreau să-i asigur pe cetățenii din Lupeni că misiunea mea și a celor care sunt alături de mine este să construim un viitor pentru cetățeni acestui municipiu. Și asta vom face, indiferent de cum ne ”zugrăvesc” unii sau alții, în necunoștință de cauză sau, mai grav, după cine știe ce interese”, a precizat primarul municipiului Lupeni, LUCIAN RESMERIȚĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: