INSEMEX Petroşani, prezent la întâlnirea naţională a salvatorilor minieri din Columbia

În perioada 18.10.2018 – 19.10.2018, INSEMEX Petroşani a luat parte la cea de-a III-a Întâlnire Naţională a Salvatorilor Minieri din Columbia, organizată în localitatea Santa Marta de către Grupul pentru Securitate şi Salvare Minieră din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Minerit din Columbia.

La această întâlnire de lucru, institutul din Petroşani a fost reprezentat de domnii Dr. ing. George Artur GăMAN, director general şi Dr. ing. Daniel PUPăZAN – Director Tehnic, care au participat la eveniment în calitate de lectori pentru personalul de salvare minieră din Columbia, Agenţia Naţională pentru Minerit suportând integral cheltuielile ocazionate de deplasarea şi cazarea celor doi specialişti.

În cadrul manifestării, specialiştii INSEMEX au prezentat două teme care au trezit un interes deosebit în rândul participanţilor:  Prevenirea, controlul şi utilizarea metanului din minele grizutoase;

Pregătirea psihologică a salvatorilor minieri.

Scopul principal al acestei întâlniri a fost reprezentat de pregătirea Serviciului Naţional de Salvare Minieră pentru prevenirea accidentelor miniere şi cu privire la standardele de competenţă necesare operaţiunilor de salvare minieră, precum şi pentru a întări relaţiile dintre cei care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu.

Evenimentul s-a adresat în principal salvatorilor minieri, personalului care coordonează logistica acţiunilor de salvare, dar şi conducătorilor companiilor miniere şi a cuprins pe lângă componenta teoretică şi o componentă practică concentrată asupra psihologiei activităţilor de intervenţie şi salvare.

Pe parcursul vizitei în Columbia, specialiştii INSEMEX au avut o întâlnire la sediul din Bogota al Agenţiei Naţionale pentru Minerit din Columbia cu Preşedintele şi Vice-preşedintele agenţiei, doamna Silvana Habib Daza şi domnul Javier Garcia, purtând discuţii privind problematica securităţii miniere.

În urma acestei întâlniri, s-a stabilit ca INSEMEX Petroşani să fie implicat anul viitor în două proiecte ale Agenţiei Naţionale pentru Minerit din Columbia. Astfel, INSEMEX va avea sarcina de a restructura manualul salvatorului minier existent, pentru a-l aduce la o formă cât mai uşoară de înţeles şi asimilat de către personalul implicat în activităţile de intervenţie şi salvare minieră. Totodată, specialiştii INSEMEX vor participa la instruirea personalului din industria minieră Columbiană, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (securitatea echipamentelor antiexplozive, aeraj minier, explozivi şi tehnicilor de împuşcare).(A.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: