Eroii neamului, comemoraţi la Ţebea

            În anul Centenarului Marii Uniri, în Panteonul Moţilor de la Ţebea omagiem Eroii care au luptat în Primul Război Mondial. La Ţebea, Eroi cunoscuţi şi necunoscuţi îşi găsesc odihna la umbra gorunilor seculari, vegheaţi de spiritul Crăişorului Munţilor, Avram Iancu.

În 25 octombrie, de Ziua Armatei României, se cuvine să le aducem un pios omagiu lor şi tuturor românilor care au pierit pe câmpul de luptă în Războiul de Reîntregire a Neamului Românesc.

Ziua de 25 octombrie este, totodată, şi un prilej de sărbătoare. Sărbătorim Armata Ţării, soldaţii, subofiţerii şi ofiţerii care au fost şi sunt în rândurile sale. Aniversăm 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 înfăptuită la Alba Iulia. Aniversăm un secol de când România este stat naţional, independent şi suveran. Un secol de existenţă în care neamul românesc a trecut prin încercări grele, a luptat, s-a ridicat şi a mers mai departe!

„În 25 octombrie, de la ora 16.00, la Ţebea va avea loc o evocare istorică a evenimentelor care au favorizat realizarea Marii Uniri, importanţa luptelor din Primul Război Mondial şi tributul de sânge plătit de români. În continuare, va avea loc ceremonia depunerii de jerbe şi buchete de flori la mormintele Eroilor, urmată de un scurt program de cântece patriotice. Evenimentul iniţiat de Consiliul Judeţean Hunedoara este organizat împreună cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.

            Vă aşteptăm în număr  cât mai mare în Panteonul Moţilor de la Ţebea să comemorăm eroii, să sărbătorim Armata şi Marea Unire!” se arată în comunicatul  trimis  de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: