Consiliul Județean Hunedoara cedează presiunilor primarului Lucian RESMERIȚĂ. Drumul spre Straja se asfaltează!

                    Autoritățile locale din municipiul Lupeni au făcut numeroase demersuri în ultimii doi ani către Consiliul Județean Hunedoara prin care au solicitat reabilitarea drumului DJ664A, care leagă municipiul Lupeni de Stațiunea Turistică Straja. În cursul lunii septembrie a acestui an, primarul Lucian Resmeriță a făcut un ultim demers prin care a solicitat începerea în regim de urgență a lucrărilor de asfaltare la acest drum aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, starea avansată de degradare a acestuia pe mai multe tronsoane îngreunând accesul în stațiune.   

Dezvoltarea domeniului schiabil, investițiile făcute în infrastructură de autoritățile locale, precum şi promovarea acesteia pe diferite site-uri de specialitate și publicitatea prin presă, a condus la creșterea numărului de turiști care lasă stațiunile montane din Austria precum și altele din țară, pentru a petrece câteva zile în mirifica zonă a Strajei. Iar competițiile și alte evenimente cultural – muzicale întregesc un tablou de succes.

    Zilele trecute au demarat lucrările de reabilitare a drumului care face legătura dintre Lupeni și stațiunea Straja, cei de la Consiliul Județean răspunzând afirmativ solicitărilor făcute de primarul Lucian Resmeriță.

  Doar trei  kilometri de drum vor fi asfaltați în perioada imediat următoare. Potrivit edililor, modernizarea drumului era imperios necesară, având în vedere afluxul mare de turiști pe timpul iernii.

            “Consiliul Județean Hunedoara a demarat lucrările de asfaltare la DJ664A. A început turnarea stratului de uzură pe drumul județean care leagă municipiul Lupeni de stațiunea Straja. Lucrările se vor derula pe o suprafață de aproximativ trei km. Pe timp de iarnă avem 5000 de turiști zilnic, pe timp de vară am avut 1000 de turiști zilnic și au avut un drum destul de impracticabil. Noi trebuie să prioritizăm aceste lucruri, iar în acest sens am cerut sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Fără acest drum nu o să putem să facem lucrurile pe care ni le-am propus pentru anul viitor, adică turismul nu o să mai meargă în condiții bune.  Aşa cum am mai precizat, dezvoltarea staţiunii Straja reprezintă pentru noi o prioritate majoră. Discuţiile purtate  și pe noua Lege a Turismului  va aduce noi reglementări, multe dintre activităţile din turism vor intra în legalitate. Pe noi, ca şi administraţie ne interesează modul în care vom putea să accesăm şi în continuare fonduri europene, să-i putem sprijini pe cei care au cabane în staţiune. Ne dorim crearea de locuri de muncă stabile, servicii de calitate pentru toţi cei care urcă şi vor urca în Straja, în sezonul de iarnă, care iată, bate la uşă. Am reliefat buna colaborare cu Asociaţia Pro Straja, cu principalii investitori, care-şi doresc îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi de servicii oferite turiştilor. Ne dorim dezvoltarea acestuia atât pe sezonul rece, cât şi pe timp de vară. Vom face aceste lucruri pe mai multe etape, pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: