Ziua Seniorilor este sărbătoarea întregii comunități

            Ziua internațională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an în data de 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

”Cu această ocazie vor avea loc trei spectacole eveniment, susţinute de îndrăgiţii artişti Mirabela DAUER şi RAOUL, atmosfera de sărbătoare va fi completată cu numeroase surprize, prin care dorim să ne arătăm respectul şi consideraţia faţă de părinţii, bunicii şi persoanele dragi ajunse la vârsta senectuţii”, a ținut să transmită primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Seniorii din municipiul Lupeni vor avea parte de trei zile de spectacol, care vor avea loc la Palatul Cultural.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Printr-o serie de rezoluții ulterioare, Adunarea Generală a ONU și Consiliul Economic și Social au cerut guvernelor statelor membre ONU să elaboreze cu prioritate programe vizând sprijinirea persoanelor de vârsta a treia. În acest sens, în cadrul guvernelor statelor lumii au fost înființate departamente specializate pe acest gen de probleme. Îi onorăm,  în aceea zi pe părin­ţii şi bunicii noştri, cei care ne-au dat viaţă, ne-au înse­ni­nat copilăria, ne-au lumi­nat drumul spre ceea ce suntem astăzi şi care încă îşi fac griji pentru noi, oricât am fi de puternici. Ziua  seniorilor nu este doar o sărbătoare a familiei, ci şi a comunităţii. Îi cinstim, la 1 octombrie, pe toţi concetăţenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii, fiindu-le recunoscători pentru tot ce au construit pentru noi. Respectul faţă de cei îm­povăraţi de ani stă scris în tradiţia poporului român. Este datoria noastră morală să o transmitem mai de­parte.

Arthur Gărdescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: