Încă un inculpat din dosarul Simota – Litera în arest la domiciliu

I s-a schimbat încadrarea în arest la domiciliu. După ce la începutul acestei luni, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv, cu arestul la domiciliu pentru doi dintre inculpaţi, acum a venit rândul celui de al treilea.

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au rezolvat cererea de înlocuire a arestului preventiv, cu arestul la domiciliu, a lui Mihăiţă Mircea Varodi, trimis după gratii în procesul Simota – Litera.

„Curtea de apel Alba Iulia a trimis cererea formulată de inculpat şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a acestei măsuri. Pe durata acestei măsuri, inculpatul poate părăsi imobilul doar pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare la chemarea acestora”, a  declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Pe întreaga durată a arestului la domiciliu, inculpatul nu are voie să comunice cu persoana vătămată. Primii doi inculpaţi cărora li s-a schimbat încadrarea în arest la domiciliu, au fost Florin Ioan Muntean şi Ioan Petru Moldovan, iar decizia în cazul acestora a constituit o noutate pentru Curtea de Apel Alba Iulia, fiind prima de acest gen.

Anca – Elena TODOR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: