Pregătiri pentru organizarea referendumului

În județul Hunedoara a fost stabilit președintele Biroului Electoral de Circumscripție (BEC) pentru Referendumul din 7 octombrie,   președintele BEC la nivelul județului Hunedoara este Lucia Anca Stanciu, judecător în cadrul secţiei I civilă şi membru al Colegiului de conducere al Tribunalului Hunedoara.

“Tragerea la sorţi a fost efectuată de către Preşedintele Tribunalului Hunedoara în conformitate cu prevederile: art.26 alin.(2) din Legea nr. 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale punctului 6 din Anexa, parte integrantă a H.G. nr.743/18 septembrie 2018 privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului național pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie 2018”, a informat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție va fi organizat pe 6 și 7 octombrie. Alegătorii sunt chemați la urne pentru a-și exprima poziția vis a vis de faptul că o căsătorie poate avea loc doar între bărbați și femei. Suma alocată pentru organizarea acestuia se ridică la peste 160 de milioane de lei.

Conform  HG 744/18 septembrie 2018:

”(2) Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare primesc indemnizaţia prevăzută de art. X alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 86/2018, de 5%, respectiv 20% din salariul de bază minim brut pe ţară, pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de 3 zile.
(3) Instituţiile prefectului asigură pentru membrii birourilor electorale de circumscripţie, ai oficiilor electorale şi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, personalul tehnic auxiliar al acestora, statisticienii şi personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne care duce la îndeplinire măsuri de menţinere şi asigurare a ordinii şi liniştii publice sau care este în misiune de pază la birourile electorale de circumscripţie, oficiile electorale şi la birourile electorale ale secţiilor de votare o indemnizaţie pentru cheltuieli de protocol în valoare de 10 lei de persoană în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: