La Spitalul Municipal Lupeni, investiţii şi medici pentru specialităţi noi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA            Asigurarea unui act medical optim pentru locuitorii municipiului Lupeni reprezintă unul dintre dezideratele actualei administraţii publice locale. Pentru a-şi pune în practică acest obiectiv, s-a reuşit atragerea unei finanţări nerambursabile de peste 20 milioane de lei, ce vizează reabilitarea, modernizarea  şi dotarea cu echipament medical a Ambulatoriului aferent Spitalului Municipal.

Dacă în urmă cu 21 de ani se începea construcţia noii clădiri a spitalului, iată că, acum, prin investiţiile care vor fi făcute, va creşte adresabilitatea spitalului, prin acordarea unei asistenţe medicale la un înalt nivel. Se vor executa lucrări de reabilitare şi modernizare, prin recompartimentări, montarea unui sistem de electricitate propriu prin folosirea de celule fotovoltaice care vor asigura atât independenţa energetică la nevoie cât şi energie termică, dotarea cu aparatură de înalt nivel, etc.

I-am regăsit pe meşterii costructori de la MASA ADRIGELA  la datorie, pentru că în luna iulie a.c, lucrările de reabilitare şi modernizare trebuiesc terminate.   Anul trecut s -a reabilitat  podul din secţia obstretică ginecologie prin lucrări de termoizolaţie, s-au înlocuit geamurile vechi, s-au executat lucrări de temoizolaţii, amenajări exterioare şi interioare, etc. S-a încheiat licitaţia pentru achiziţionarea aparaturii medicale, urmând ca în cel mai scurt timp, după de constructorii vor finaliza lucrările interioare, spitalul lupenean să beneficieze de computer tomograf, ecografe 3D şi 4D, aparatură pentru ORL, Interne, Neurologie, etc. Cum spitalul se modernizează continuu,  una dintre preocupările administraţiei publice locale este atragerea de noi medici. De la începutul anului, pe lângă medicii noi care au ajuns la spitalul lupenean să profeseze cu success, alţi trei tineri medici rezidenţi şi-au început activitatea. Aceştia sunt:  Maria Niţă – CPU, Mihaela Botoroagă – Dermatologie, Andreea Caraşca – Neurologie. Administraţia spitalului încearcă, în funcţie de solicitări, ca medicii specialişti să poată să-şi desfăşoare activitatea şi la patul bolnavului, spitalul lupenean având în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate doar 138 de paturi din cele 175 disponibile.  Aflându-se pe un trend ascendant,  Spitalul Municipal Lupeni concurează în prezent cu cele mai puternice spitale din judeţ şi din ţară,  ca indici de complexitate la cazurile rezolvate aici, singura problemă ridicată de mangerul Dorel Neamţu fiind plata pe caz contractat care, se pare că,  în contractul cadrul de anul acesta va fi  mai mic decât anul trecut, ceea ce va duce la micşorarea sumelor ce vor fi contractate cu CAS. În ceea ce priveşte situaţia financiară a spitalului, putem spune că este printre singurele spitale din ţară fără datorii.

“Nu avem arierate, nu avem datorii la furnizori şi ne menţinem această tendinţă din ultimii ani, putând spune că activitatea spitalului nostru este una complexă şi de perspectivă, având în vedere că vom avea şi alţi medici pentru specialităţi deficitare în Valea Jiului şi mă refer aici la Endocrinologie, Cardiologie, avem medici pe ATI, CPU, Neurologie, internist nou, pe Dermatologie, etc.”, a ţinut să precizeze managerul Spitalului Municipal Lupeni, dr. Doru Neamţu.

Pentru viitor, administraţia publică locală are deja creionată o nouă strategie  pentru dezvoltarea şi modernizarea spitalului, în principal a aripii vechi a spitalului.

„Grija faţă de sănătatea populaţiei va reprezenta un obiectiv de o importanţă primordială în comunitatea noastră, deoarece sănătatea constituie valoarea cea mai de preţ şi componenta  indispensabilă devoltării şi prosperării sociale”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, cel care s-a implicat în mod categoric în atragerea fondurilor europene,  pentru localitatea pe care o păstoreşte.                   Elena DRAGOMIR

One comment

  1. Valter COJMAN spune:

    Si grija fata de salariati, in special fata de asistente, infirmiere si femei de serviciu carora li s-a taiat peste 33% din venituri (http://valter-cojman.blogspot.ro/2013/08/cum-are-grija-guvernul-ponta-de.html) unde este ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: