Vochiţoiu: ,,Administraţiile locale nu au fonduri pentru spitale,,

hary  Senatorul de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, a susţinut o declaraţie politică având titlul „Sănătatea publică, din nou la momentul reformelor!”. Oficialul este de părere că autorităţile publice locale nu îşi permit să contribuie la finanţarea cheltuielilor de personal ale spitalelor din subordine. Vochiţoiu a făcut unele precizări cu privire la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii care vizează reforma sănătăţii. Printre prevederile ordonanţei, la care a făcut referire senatorul, se numără asigurarea unui cadru legal pentru ca unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor judeţene de urgenţă să poată include în structura proprie compartimente de primiri-urgenţă din acelaşi judeţ.

“Referitor la faptul că unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor judeţene de urgenţă pot include în structura proprie compartimente de primiri urgenţă de la unităţile sanitare din acelaşi judeţ, atrag atenţia că procedura de care facem vorbire este centralizată la nivel de minister, este ambiguă şi cred că este foarte greu să fie  aplicată”, a declarat Vochiţoiu. Acesta a mai precizat că bugetul administraţiilor publice locale nu permite asigurarea unor cheltuieli necesare unităţilor spitaliceşti.

“În ceea ce priveşte posibilitatea autorităţilor locale de a participa la finanţarea cheltuielilor de personal ale spitalelor din subordine, precum şi la finanţarea altor tipuri de cheltuieli, consider că se pune încă o presiune pe administraţiile locale care nu au banii necesari pentru a susţine asemenea cheltuieli foarte mari”, a adăugat senatorul.

„Bugetul de anul viitor trebuie gândit în aşa fel încât sănătatea să fie finanţată la nivelul în care problemele medicale ale românilor să fie pe primul loc, iar pacienţii şi   personalul medical să fie mulţumiţi”, a conchis Vochiţoiu.

Adriana Trancă

5 comments

  1. Haralabie, halatu, cat ii halatu? spune:

    Haralabie, pe tine te intereseaza mult de tot starea sectiei de psihiatrie, iti creezi conditii bune pentru recuperare. Smechere, smechere, tot pe banii nostrii?

  2. Marsavie... spune:

    Ma uit la teveu si ma sterg la ochi. In Ponta III la ministerul muncii nu apare Vochitoiu Haralambie ci altcineva. Sigur e o greseala. cer indreptarea imediata a greselii si numirea pe post a mult iubitului si stimatului senator al resturilor Haralabie Vochitoiu, inegalabilul si inconfundabilul comic al Vaii Jiului.

  3. Sectia lu Hary spune:

    Baiatu psiho al ” politicii” de pe Jii. Simpatic …ca sceleratu din tacerea mieilor!

  4. Mai Labie...Haralabie... spune:

    Labie, ceva de apa nu spui ba? Vrem apa gratis, asa cum ai avut si tu la firma.

  5. Invitatie la inscriere in UDMR pentru domnu Vochitoiu spune:

    Mr. Vochitoiu, kérjük, hogy része legyen az RMDSZ az egyetlen politikai szervezet, amelyben nem része a mai napig. Köszönöm, azt várom, hogy a székely tekercsek és a szilvapálinka.Tudjuk, hogy egy áruló, de együtt tudunk többet a tökéletességre árulás.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: