Senatorul de Valea Jiului, Cosmin Nicula, îi cere fostului coleg de alianţă să justifice salariile încasate

nicula  Marţi, 25 februarie, preşedintele comisiei de buget finanţe din Senatul României, ce reprezintă intersele cetăţenilor din Valea Jiului, Cosmin Nicula, a anunţat că toţi membrii conducerii ASF vor fi audiaţi săptămâna viitoare, vizate fiind în special salariile şi primele enorme încasate de condicerea ASF, în fruntea cărora se regăseşte fostul parlamentar hunedorean liberal, Dan Radu Ruşanu. Totodată aceştia au fost obligaţi să-şi depună primele la casieria unităţii până marţi 4 martie.

Cum vânatoarea de vrăjitoare a început, nu ar fi exclus ca Parlamentul să ceară revocarea conducerii ASF. “Vom trece la verificarea activităţii Autorităţii de Supraveghere Financiară din ultimii doi ani. Mi se pare imoral,  azi, în România să îţi dai prime de 70.000 euro. Dacă refuză voi propune revocarea întregii conduceri. Este cât se poate de legal”, a spus parlamentarul hunedorean.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu, a fost ridicat marţi de procurorii DNA în dosarul Carpatica-ASF. „Din ordonanţa de extindere a urmăririi penale a rezultat că există date şi indicii rezonabile, conform cărora, pentru perpetuarea situaţiei de favorizare a SC Carpatica Asig SA şi urmărind impunerea în cadrul consiliului ASF a anumitor persoane, dar şi întărirea propriei puteri decizionale, Dan Radu Ruşanu a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvernul României, care să dea caracter normativ şi obligatoriu intereselor sale personale şi de grup. Astfel, potrivit probelor administrate până în prezent, a rezultat că suspectul Ruşanu a întocmit, în fapt, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 93/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi pentru modificarea Legii 136/1995, privind asigurările şi reasigurările în România şi a avizat, în calitate de preşedinte al ASF, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în şedinţa de guvern din 16.10.2013 şi publicat în Monitorul Oficial al României în 18.10.2013”, se arată în comunicatul DNA.  Procurorii susţin că, pentru atingerea intereselor personale, Dan Radu Ruşanu, în complicitate cu iniţiatorul de drept al proiectului de lege, s-a prevalat de angajamentele legislative şi instituţionale pe care ASF şi le-a asumat cu Fondul Monetar Internaţional şi cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru introducerea unor modificări în proiectul de ordonanţă de urgenţă, care au constat în interpretarea subiectivă şi părtinitoare privind cerinţele legate de calificările profesionale minime pe care trebuiau să le aibă membrii Consiliului.

Elena DRAGOMIR

One comment

  1. Mihai Gradinaru spune:

    Domnul senator ales de noi minerii Cosmin Nicula (PSD)sa il ajute pe domnul deputat Cristian Resmerita (PSD)pentru a adopta legea reveniri calcului impartiri la 20 cand iesim noi minerii in pensie,acum nu mai este PNL-ul la Ministerul Munci,sa mai gaseasca motive cum sa intamplat pana acum timp de un an si jumatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: