Staţiunea Straja promovată la târgurile de turism

mihaita cu corina martin Staţiunea Straja, perla Văii Jiului cu care se laudă admninistraţia publică locală a municipiului Lupeni, va fi promovată şi anul acesta la cele mai importante târguri de turism din ţară şi de peste hotare. Unul dintre reprezentanţii Asociaţiei Pro Straja a fost prezent zilele trecute la târgul de turism de la Constanţa, iar standul care a promovat staţiunea a fost apreciat de vizitatori cât şi de oficialităţile care au fost prezente la eveniment.  În calitatea sa de vicepreşedintă a ANAT, Corina Martin a spus că staţiunea se află într-o continuă schimbare şi a apreciat investiţiile publice şi private realizate până în prezent.

Cu un slogan care a atras invidia multora dintre expozanţi, “Lasă marea, lasă plaja, Hai în tabără la STRAJA! Mihăiţă Dumitraşcu, reprezentantul Vilei Alpin, a catalogat târgul la care a participat un succes real , din ce în ce mai mulţi turişti fiind interesaţi de staţiunea hunedoreană, unde se pot oferi acum atât sejururi pentru sezonul de schi cât şi pentru turismul de aventură, ori tabere de vară pentru elevi şi studenţi.

Cum anul acesta urmează a se desfăşura mai multe târguri de turism şi că proba de foc, va fi chiar Târgul de Turism al României care va avea loc la TIB, în Bucureşti, la jumătatea lunii martie, consilierii locali ai municipiului Lupeni au aprobat alocarea sumei de 30.000 lei pentru promovarea staţiunii. “Întrucât prin participarea la aceste târguri de turism contribuim în mod nemijlocit la publicitatea zonei turistice  precum şi la prezentarea potenţialului său, am considerat să dăm girul Asociaţiei Pro Straja  pentru participarea la aceste târguri naţionale şi internaţionale, urmând ca staţiunea să fie promovată prin pliante, reviste, bannere, etc.”, a ţinut să declare primarul municipiului Lupeni.

Straja a devenit deja o staţiune de interes  pentru turiştii care iubesc sporturile de iarnă şi cu tot inconvenientul lipsei zăpezii, timp de aproximativ o lună investiţiile realizate în tunurile de zăpadă şi în cele opt pârtii şi-au dovedit eficacitatea, peste 3000 de turişti, din toate colţurile ţării alegând să-şi petreacă weekendurile pe pârtiile staţiunii. O altă latură a turismului se dezvoltă an de an în staţiunea Straja. se ştie că, în Vinerea Mare de la Schitul Straja se coboară marea cruce până în mijlocul oraşului, de unde se pleacă în procesiune pe Drumul Crucii.

„Vă invităm încă de pe acum să petrecem împreună sărbătorile pascale în staţiunea Straja. În vinerea Mare vom participa cu toţii la Drumul Crucii, procesiune religioasă la care participă mii de oameni care vin din toate colţurile ţării şi de peste hotare. Lumina Învierii o vom lua de la Schitul din Straja, un adevărat colţ de Rai pentru toţi creştinii”, a ţinut să declare omul de afaceri, Emil Părău.

Cum în Valea Jiului se păstrează neîntinate tradiţiile şi obiceiuri de mii de ani, turiştii pot să vadă pe viu care sunt acestea fie că ele se desfăşoară la marile sărbători religioase ori în pragul Crăciunului. Dacă adăugăm sacarlitatea momentului, bucătăria tradiţională şi alte obiceiuri, avem un tablou complet extreme de atractiv din punct de vedere turistic, care va atrage cu siguranţă şi turiştii dornici de inedit şi unicitate.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: