La 45 de ani, Viorel Hăbian este din nou campionul României la tir cu arcul

arcasi-aninoasa    Impresionantă dăruirea arcaşilor de la SCM Deva Minerul Aninoasa, unii dintre ei aflaţi la o vârstă la care normal se dedică doar antrenoratului. Dar aninosenii nu se lasă şi ne arată tuturor că dacă vrei cu adevărat nimic nu e imposibil. Simona Băncilă, 43 de ani şi Viorel Hăbian, 45 de ani sunt două exemple demne de urmat şi de arătat copiilor, viitorilor campioni de mâine.

Astfel, la recentele campionate naţionale de sală, de la Iaşi, sportivii de la SCM Deva Minerul Aninoasa au venit cu tolba plină de medalii după ce au trimis săgeţile direct la ţintă.   Viorel Hăbian cu peste 20 de titluri naţionale în palmares a mai cucerit unul la individual, în timp ce elevul său Răzvan Marcu s-a situat pe locul doi devenind vicecampion naţional, iar Daniel Călin a luat medalia de bronz. Gigi Puşcă a devenit din nou campion naţional la Compound Seniori, probă la are Nicu Mugur s-a situat pe locul al treilea.

La echipe mixte, trupa formată din Luminiţa Boloş şi Răzvan Marcu  a devenit campioană naţională, în timp ce echipa de seniori Compound s-a situat pe locul al doilea. Au participat 20 de cluburi şi un număr de 90 de sportivi, competiţia fiind una foarte puternică.    „Sunt şi nu sunt mulţumit pentru că mai puteam câştiga cel puţin un aur, dar mă  declar, totuşi,  mulţumit”, sune campionul – antrenor Viorel Hăbian, care nu are de gând să depună armele.

“Obiectivul meu este Olimpiada de la Rio. Eu am revenit la  acest sport ca şi practicant în urma insistenţelor  antrenorului coreean de la lotul olimpic. De altfel şi eu şi Simona facem parte dintr-un program de pregătire pentru Olimpiadă. Visez la Olimpiadă dacă tot am revenit la acest sport”, a declarat bravul tehnician.                                 Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: