Bronz la competiţia Nadiei

gimnastica-  Echipa României formată din trei sportive componente ale Lotului Naţional de gimnastică de junioare de la Deva s-a clasat pe locul trei la tradiţionala competiţie „Nadia Comăneci Invitational International”, desfăşurată în SUA. Competiţia a fost organizată de „Zeiţa de la Montreal” în SUA, la Oklahoma şi a deschis sezonul competiţional internaţional 2014 pentru gimnastica românească.

Formaţia României din care a mai făcut parte şi Alexandra Mihai a fost depăşită la general doar de echipa de senioare a Australiei şi de echipa americană WOGA. Sportivele antrenate de Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu şi-au demonstrat talentul şi valoarea la individual compus, unde Teodora Crişan a cucerit medalia de argint, iar Olivia Câmpian şi-a trecut în palmares medalia de bronz.

„Fetele nu au fost chiar la parametri şi potenţialul maxim, întrucât a fost doar prima competiţie a anului 2014. Oricum, rezultatele şi evoluţiile lor au fost de calitate, ele fiind depăşite doar de adversare mai experimentate şi mai mature. Mult mai importantă decât medaliile obţinute este experienţa acumulată, ele evoluând în pentru prima dată în viaţă într-o sală imensă şi pe un podium de concurs la standarde internaţionale”, a spus Lili Cosma, antrenoarea coordonatoarea a Lotului Naţional de Junioare de la Deva.

Pentru gimnastele tricolore urmează participarea la cea de a 23-a ediţie a „International Gymnix”, care se va desfăşura la Montreal, în Complexul Sportiv Claude Robillard, între 6 şi 9 martie 2014. La competiţie şi-au anunţat participarea gimnaste din Belgia, Franţa şi România. Sub conducerea antrenorilor Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu se vor afla la Montreal şi junioarele Dora Vulcan, Ştefania Orzu, Maria Holbură şi Adela Florea. Va fi prezentă, de asemenea, şi arbitra Gabriela Roibu.(L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: