Au reînceput lucrările la grădiniţa de pe strada Parângului

resmerita  Demarate în urmă cu câţiva ani, lucrările la grădiniţa de pe strada Parângului au fost reluate zilele acestea, când meşterii constructori de la MASA ADRIGELA au trecut la finalizarea lucrărilor la acoperiş, urmând ca în maxim o săptămână acesta să fie acoperit cu Lindab. Pe exterior au fost montate schelele pentru începerea lucrărilor de termoizolare a clădirii, iar alţi meşteri vor începe lucrările de amenajări interioare, realizarea instalaţiilor electrice şi sanitare, etc. Noua grădiniţă care va aparţine Liceului Mircea Eliade, structura Şcolii Gimnaziale nr.1 va funcţiona cu un program normal cu trei grupe de preşcolari pentru secţia română şi o secţie în limba maghiară.

Cum copiii sunt viitorul unei comunităţi, administraţia publică locală a municipiului Lupeni a căutat an de an să găsească sumele necesare finalizării acestui obiectiv de investiţii, extrem de necesară în acest cartier, unde predomină tinerii. Grădiniţa este prima etapă din viaţa unui copil, în care el interacţionează cu cei din comunitate, cadrele didactice asigurându-le traseul educaţional şi primii paşi către transformarea copilului într-un individ util societăţii.  Cum în cartierul Parângului există opt blocuri turn  şi o populaţie într-o continuă schimbare, construcţia acestei grădiniţe era mai mult decât necesară. Aşa cum îi ştim pe meşterii constructori, această grădiniţă va deveni cu siguranţă o bijuterie arhitectonică cu care, administraţia locală a municipiului se va mândri, aşa cum o face acum cu noile blocuri ANL, cu spitalul care va fi  modernizat, cu o staţiune care este într-o continua expansiune, ce atrage săptămânal, mii de turişti. Grădiniţa dispune deja de tâmplărie de tip PVC şi geamuri termopan, uşi, în imediata apropiere vor fi montate uşile din lemn la cele patru săli de clasă care vor funcţiona aici. Sala de festivităţi va fi una impunătoare şi aici vor fi organizate spectacole şi tradiţionalele serbări ale preşcolarilor, care vor atrage cu siguranţă interesul părinţilor, bunicilor dar şi a oaspeţilor care vor trece pragul  grădiniţei. La subsol va functiona o centrală termică proprie, pe gaze, grădiniţa va beneficia de sală de mese unde cei mici pot servi masa, iar fiecare sală de clasă va beneficia de  grupuri sanitare proprii. Dacă anul acesta vor exista fondurile necesare pentru lucrări, constructorul vrea să dea construcţia la cheie,    beneficiarului până la sărbătorile de iarnă, iar cei mici, care  învaţă acum într-o clădire improprie, ce funcţionează fără autorizaţie de funcţionare, se pot muta într-o grădiniţă nouă.

„Viitorul unei comunităţi este în mâinile tinerei generaţii. Avem obligaţia să le oferim  celor mai mici dintre cetăţenii nostri condiţii optime de educaţie şi pentru acest lucru am demarat această investiţie împortantă pentru municipiul nostru. Va fi cea mai mo-dernă grădiniţă din Valea Jiului, care a fost construită după 1989, care va fi dotată conform actualelor standarde europene, cu circuite individuale, care va asigura un confort sporit pentru buna  desfăşurare  a procesului de învăţământ pentru ca, fiecare copil pe care îl educăm  aici, la noi în municipiul Lupeni să devină un om  dăruit societăţii”, a spus primarul Cornel Resmeriţă.

Iar cei de la grădiniţă,care funcţionează acum în clădirea de lângă primărie, după ce au funcţionat în clădiri improprii care puteau pune în pericol siguranţa preşcolarilor pot învăţa, din decembrie, într-o grădiniţă  numai a lor, care va deveni cu siguranţă, a doua lor casă şi pe care o pot „împodobi”, cu creaţiile lor aşa cum numai ei ştiu mai bine. (E.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: