Radu Sorin – candidat la europarlamentare

radu.sorin   Profesorul universitar Sorin Radu, candidat la alegerile europarlamentare. Vicepreşedinte al organizaţiei locale a PSD Petroşani, acesta se află pe lista  partidului pentru scrutinul electoral din 25 mai.

Biroul Permanent Judeţean al PSD Hunedoara a decis ca pe lista PSD pentru europarlamentare să se afle un social democrat din Valea Jiului. Sorin Radu a declarat că orice numire, indiferent că a fost candidat la Parlamentul României sau la Parlamentul European, reprezintă o provocare şi o confruntare cu cei mai buni candidaţi.

Cred că s-au gândit la mine pentru că am o oarecare experienţă în domeniul relaţiilor internaţionale, dezvoltat pe parcursul a peste 10 ani la Universitatea din Petroşani şi pentru faptul că eu cunosc atât legislaţia europeană, cât şi în ţările U.E. am fost la specializări, la congrese, conferinţe europene, mondiale, a declarat Radu Sorin.

Social-democratul a precizat că dacă va ajunge să reprezinte judeţul Hunedoara şi Valea Jiului în Parlamentul European, îşi doreşte ca zona noastră să se dezvolte în contextul european. Mă gândesc la unele legi specifice pentru Valea Jiului, şi anume o continuare a industriei miniere în zonă, la unele legi care să încurajeze turismul, produsele ecologice, creşterea   animalelor, valorificarea superioară a resurselor din zonă, a mai spus profesorul universitar.

Lista candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare va trebui finalizată până la sfârşitul acestei luni.

Adriana Trancă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: