Alte 45 de locuințe pentru tinerii din Lupeni

            La Lupeni au demarat lucrările de construire a celui de-al treilea bloc ANL. Zilele trecute, localitatea și amplasamentul unde va fi construit blocul ANL au fost vizitate de directorul general, Andrei Țurcanu, unde s-au purtat discuții și cu constructorul, legat de graficul de lucrări, etc. Încă de anul trecut, reprezentanții ANL au solicitat administrației locale întocmirea studiului de fezabilitate și a indicatorilor economici pentru lucrările exterioare și branșamentele la utilități pentru obiectivul de investiție ”locuințe pentru tineri destinate închirierii”.

             Acest nou bloc ANL va fi identificat pe bulevardul Păcii nr. 26. Conform devizului general cheltuielile realizării acestui obiectiv de investiţie se ridică la suma de 522.206, 82 lei cu TVA. Alte date legate de acest proiect au fost furnizate de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă în cadrul şedinţei de îndată din  data de 19 septembrie a.c., în care li s-a propus spre aprobare această investiţie deosebit de importantă pentru tinerii municipiului Lupeni. Amenajările  exterioare ale blocului de locuinţe vor consta în amenajarea unei parcări, situată în partea sudică a blocului ANL, realizarea unui trotuar pietonal şi a unui zid de sprijin prevăzut la bază cu o rigolă betonată și  va fi asigurată și  branşarea imobilului la reţeaua de alimentare cu apă rece şi canalizare, la reţeaua de energie electrică şi la gaze naturale.

            ”Asigurarea locuinţelor pentru tinerii municipiului Lupeni este una dintre priorităţile noastre. Avem tineri care desfăşoară activităţi diverse în mai multe domenii de activitate, în industrie, în învăţământ, în sănătate, tineri care-şi întemeiază familii şi cărora trebuie să le oferim o locuinţă, pentru că sunt viitorul comunităţii noastre. Noi, cei din administraţia publică locală suntem deschişi la problemele tinerilor şi mă bucur că vom putea  oferi confortul necesar unei vieţi demne de secolul în care trăim și în cel de-al treilea bloc ANL. După cum vedeți am demarat lucrările și sperăm,  alături de constructorul nostru să ne încadrăm în grafic.  Noul bloc ANL din Lupeni va fi construit de la zero, în imediata vecinătate a celorlalte două blocuri de tip ANL pe care le avem în Bărbăteni. Acesta va avea 45 de spații locative, 25 de apartamente cu două camere și 20 de garsoniere. Sperăm ca anul viitor să putem finaliza investițiile, iar tinerii care doresc și care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, să beneficieze de o locuință în acest nou bloc pe care îl realizăm în municipiul nostru”, a ţinut precizeze primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, după vizita oficialilor de la ANL și demararea lucrărilor la noul bloc.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: