Zilele municipiului Lupeni, cu un evantai larg de evenimente încununate de succes

         Administraţia publică  locală a mai punctat un nou succes. Timp de o săptămână, municipiul Lupeni a fost în sărbătoare. Debutul manifestărilor dedicate ”Zilelor municipiului Lupeni” a avut loc încă de la începutul săptămânii cu competiţiile sportive în care au fost angrenaţi copii, tineri şi seniori care iubesc crosul, fotbalul, şahul, tenisul de masă, pentru aceştia fiind competiţii organizate pe categorii de vârstă, unde cei mai buni au învins.

   Stadionul MINERUL a găzduit Cupa Municipiului Lupeni, în care s-au înscris 12  echipe, iar cei care au câştigat-o, au  fost cei de la echipa SPARTANII LUPENI. Toţi câştigătorii au primit diplome, medalii, cupe şi premii în bani. La finala cupei a participat şi senatorul Cristian Resmeriţă.

Galeria de Artă a găzduit şi vernisajul unei expoziţi a doi fraţi care cochetează cu muzica şi au o latură  mai deosebită care a fost canalizată,  spre artă şi  cultură.

Cele trei zile din weekendul trecut,  au adus în municipiul Lupeni o atmosferă de sărbătoare, iar participanţii s-au declarat încântaţi de tot ceea ce au trăit la ”Zilele municipiului Lupeni” cât şi de artiştii care au fost invitaţi în cele trei seri de concert,  care au avut loc în Parcul Copiilor din Bărbăteni.

Organizatorii le-au oferit lupenenilor un program artistic bogat, care să satisfacă cerinţele tuturor, de toate pentru toate vârstele şi gusturile. Iubitorii muzicii populare l-au putut vedea în recital live pe îndrăgitul oltean Constantin Enceanu, pe Ionică Moroşanu şi pe mai tinerii noştri artişti care duc mai departe tradiţiile şi portul popular. Lupenenii şi-au răsplătit favoriţii cu ropote de aplauze, au cântat şi au dansat alături de favoriţii lor.

    Duminică a fost organizată Parada Portului Popular la care şi-au dat concursul mai multe ansambluri reprezentantive ale Văii Jiului, începînd de la Petrila, Petroşani, Lupeni şi Uricani.

Le-au stat alături consilierii locali şi aţi iubitori ai portului nostru naţional. Pe scenă, au urcat rând,  pe rând:  Ansamblul Mesagerii Iubirii, Bujorii Muntelui, Floare de Colţ, Color Junior, cunoscuţi interpreţi din Valea Jiului care fac cinste zonei: Diana Vasian, Jul şi Petronela Baldovin, Cornel Todea şi alţii. Capul de afiş al spectacolului,  CONNECT R  a încins atmosfera spre final, iar un spectaculos foc de artificii a încheiat Zilele Municipiului Lupeni.

Comercianţii s-au declarat şi ei mulţumiţi de cei care le-au trecut pragul tarabelor, oferta lor fiind una diversificată, începând de la cele care ţin de domeniul culinary,  până la sectorul dedicat hand-madurilor, obiectelor casnice sau religioase, toate au fost la mare căutare.

Felicitările de rigoare trebuie să le primească şi cei care au asigurat condiţiile optime pentru buna desfăşurarea evenimentelor, Poliţia locală şi Jandarmeria, Consiliul local şi administraţia publică locală.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: