ENDURO pentru beneficiarii din Lupeni şi Valea Jiului

         În perioada 24-28 iulie a.c. se va înscrie o nouă pagină în cadrul competiţiei Red bull Romaniacs. La startul competiţiei se vor înscrie cei mai buni rideri din lume, din 53 de ţări de pe mai multe continente. Competiţia va cuprinde un traseu destul de dificil, competitorii urmând să-şi pună în practică cele mai bune cunoştinţe pe care le au, pentru că, vor exista porţiuni aproape imposibile, care-i va detaşa pe cei mai buni de principalul pluton. 

Cum ediţia de anul acesta se doreşte a fi una epică, traseul din acest an este unul care va rămâne cu siguranţă în amintirea concurenţilor, după show-ul urban va urma o etapă de patru zile de off-road. Traseul a trei dintre acestea va ajunge şi  la Petroşani, urmând să parcurgă şi secţiuni prin minele dezafectate ale Văii Jiului.  Parte din competitori vor ajunge şi în Straja.

 

La competiţie s-au înscris concurenţi din Noua Zeelandă, Africa de Sud, Taiwan, Corea de Sud, Marea Britanie, Australia şi Germania, etc. Printre numele mari din enduroul extrem, care vin să lupte pentru podium, îi găsim pe: Graham Jarvis, britanicul cu şase titluri şi riderul supranumit „Regele Carpaţilor”, Jonny Walker (Marea Britanie), dublu câştigător al raliului, Wade Young (Africa de Sud), Alfredo Gomez (Spania), Taddy Blazusiak (Polonia), Mario Roman (Spania), Paul Bolton (Marea Britanie), Manuel Lettenbichler (Germania). Şi  rideri români vor încerca să îşi depăşească limitele în această ediţie, ce se anunţă istorică, a Red Bull Romaniacs, iar printre aceştia îi găsim pe: Emanuel Gyenes, Dani Oţil, un rider care a izbutit clasări pe podium şi care debutează în acest an la Silver, dar şi pe Razvan Avramescu şi Catalin Pavel, rideri care au deja câteva finişuri la activ. Competiţia are şi o latură caritabilă riderii îşi vor dona diferite obiecte care vor fi scoase mai apoi la licitaţie, la Sibiu.

Aşa că, fondurile colectate, la cea de-a 15 – a ediţie a Red Bull vor ajunge pentru cumpărarea de jocuri speciale şi cărţi pentru copiii afectaţi de sindromul DOWN.
„Cea mai mare problemă a noastră este că statul român nu oferă absolut nici un ajutor copiilor ce suferă de această boală. Părinţii trebuie să se descurce cum pot. Cum tratamente subvenţionate de stat nu există, singura variantă sunt orele private de logopedie, care sunt foarte scumpe şi foarte greu de susţinut financiar de o familie din această zonă a ţării. Până acum ne-am mai descurcat cu cei 2% pe care am reuşit să îi obţinem de la minerii din zonă, însă cum numărul lor este din ce în ce mai mic, nu mai avem mari speranţe(…) Ne-am dori să putem crea un centru permanent unde să putem îngriji aceşti copii. Părinţii lor îmbătrânesc, la un moment dat vor muri, ce se va alege de aceşti copii?. Nevoile imediate ale asociaţiei sunt manualele de lucru în terapia copiilor cu sindrom Down. Aceste manuale le stimulează capacitatea intelectuală, îi ajută să vorbească şi să se integreze în societate. Pe lângă manuale, cei mici au nevoie de numeroase jocuri şi jucării special create pentru a fi utilizate în terapia copiilor cu sindrom Down, de care asociaţia, de asemenea, nu dispune. Jocurile îi ajută foarte mult  să îşi dezvolte dexteritatea şi intelectul. Scopul nostru este să îi recuperăm ca să poată merge la o şcoală de masă şi nu în şcoli speciale. Vrem să îşi creeze deprinderi personale, să poată face singuri diverse lucruri şi, în special, să interacţioneze cu ceilalţi oameni”, a declarat Liviu Corseanschi, preşedintele Asociaţiei DOWN Valea Jiului.

Şi Grădiniţa cu Program normal ”Lumea Copiilor” va beneficia de o parte din donaţiile care se vor face în cadrul competiţiei, pentru dotarea sălii de sport sau pentru amenajarea unui spaţiu  de joacă în curtea grădiniţei.

Arhur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: