,,Pentru sportivii mei a fost o experienţă de neuitat,,

Ipate IonutRadu Polifronie, antrenorul echipei de karate CSM Petroşani şi-a însoţit elevii la Campionatul European din Portugalia. Ionuţ Ipate, Cosmin Condescu, Diana Panaite, Mădălina Arghire şi Laurenţiu Bazavan au reprezentat România şi implicit Valea Jiului la cea mai importantă competiţie din acest început de an.   Chiar dacă niciunul dintre ei nu a avut o clasare pe podium evoluţiile sportivilor din Vale nu au trecut neobservate.

„La Ionuţ Ipate mă aşteptam la mai mult pentru că el are o oarecare experienţă având în vedere că este campion naţional universitar . Eu  cred că nu s-a concentrat suficient, fiind prea sigur pe victorie pentru că eu îl vedeam ca fiind în primii 10 sportivi. Surpriza a venit, însă, din partea fetelor aflate la prima lor experienţă de acest fel. Diana Panaite a terminat la egalitate de puncte în sferturile de finale cu reprezentanta Italiei şi numai decizia arbitrilor a îndepărtat-o de semifinale. Din punctul meu de vedere decizia arbitrilor a fost una corectă”, povesteşte Radu Polifonie.

“Cât o priveşte pe sportiva Mădălina Arghire, care provine din mediul rural, fiind născută în comuna Baru Mare, sunt mulţumit de evoluţia ei, clasându-se pe locul 15. Sportivii mei au avut o evoluţie cu mult peste a altor componenţi din lotul naţional. Laurenţiu Bazavan şi George Condescu au acces până în turul doi unde au terminat la egalitate cu adversarii lor, dar au fost eliminaţi tot la decizia arbitrilor. Cred că dacă elevii mei ar fi avut o mai mare experienţă am fi venit cu o medalie. Dar nu regretăm nimic mă bucur că au avut ocazia să participe la un astfel de eveniment la care au luat parte 52 de naţiuni din Europa şi 861 de sportivi la cadeţi, juniori şi tineret”, spune Radu Polifornie. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: