Accident la EM Lupeni, medicii au declarat decesul minerului prins de surpare

Astăzi, 18.07.2018, în jurul orei 8, la EM Lupeni, în abatajul cu banc subminat pan.9, strat 3, bl.V, o echipă de muncitori din cadrul sectorului I producţie care executau operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului au fost surprinşi de o surpare.

            În urma acesteia, minerul şef de schimb DULEANŢU BOLOSIN GABRIEL LUCIAN a fost accidentat şi în momentul de faţă echipele de salvatori derulează manevrele de resuscitare.

         Al doilea lucrător, ajutorul miner BĂRBAT RAUL, nu a fost afectat de surpare, el fiind în drum  spre suprafaţă unde va fi evaluat din punct de vedere al stării de sănătate”, transmite printr-un comunicat de presa S. CEH-SA Petroşani.

             După zeci de minute, manevrele de resuscitare au fost oprite. DULEANŢU BOLOSIN GABRIEL LUCIAN  – Duli, cum era cunoscut printre colegi – a fost declarat mort. Dar asta numai după ce trupul lui a fost adus la suprafață.

           Accidentul, fiind unul mortal, va fi cercetat și de procurori, iar dosarul deschis pentru nerespectarea normelor SSM va avea încă un capăt de acuzare: ucidere din culpă.

             Minerul șef de schimb, decedat miercuri dimineață, avea 42 de ani și peste 22 de ani de muncă în minerit. Era căsătorit și avea un copil în întreținere.

 Biroul de presă
al S.CEH.SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: