Sportiva numărul unu a judeţului, din nou încoronată

Sportiva numărul unu a judeţului Hunedoara, deveanca Florentina Marincu, este cea mai rapidă atletă a momentului din România. Marincu, în vârstă de 18 ani, antrenată de Nicolae Alexe la CNS CSŞ Cetate Deva, a câştigat finala probei de 60 de metri a Campionatelor Naţionale de Atletism Indoor (în sală), desfăşurată la Bucureşti. Întrucât a triumfat şi la senioare şi la categoria tineret, Florentina şi-a trecut în palmares două medalii de aur.

„Cel mai bun rezultat anterior al Florentinei era de 7.53, iar acest 7.40 cu care a câştigat este un rezultat fantastic. Progresul ei la viteză este foarte mare, iar titlul de cea mai rapidă femeie din România este unul pe care îl doream. Am simţit că Flori e pe val la viteză, astfel că ea a renunţat să concureze în proba de triplusalt care era programată cam în acelaşi timp. Mai sunt nişte concursuri tari în săptămânile ce urmează. Florentina va încerca să egaleze sau să doboare recordurile naţionale ale României în această probă de sprint”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

Marincu, a stabilit un nou record naţional şi la săritura în lungime, de data aceasta la nivel de junioare I. Cu această performanţă ea s-a clasat pe locul doi în finala probei de senioare.

Şi atletul Andrei Deliu, legitimat la SCM Deva, a cucerit titlul de campion al României la nivel de seniori la proba de săritura cu prăjina. Sportivul antrenat de Florin Bucur a fost singurul competitor care a reuşit să treacă pragul unei sărituri de peste cinci metri, el cucerind medalia de aur cu o săritură de 5,11 metri.

Loredana JUGLEA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: