Elevii din Vulcan, îndoctrinaţi cu ,,Cultura,, PNL în sala de nunţi a vicepreşedintelui PNL Vulcan

OneTouch 4.6 Scanned Documents  Îndoctrinarea tinerilor în diferite „culturi” politice nu este o noutate în societatea românească, pe vremea lui „Ceaşcă” aceasta începând încă de la grădiniţă când micuţii erau făcuţi Şoimi ai Patriei. S-ar părea că unii dascăli au rămas cu oarece reminiscenţă din acele   vremuri, continuând practicile hitleristo-staliniste de spălare a creierului şi îndoctrinarea tinerilor care încă nu au capacitatea de a discerne şi a-şi alege singuri orientarea sau neorientarea politică, care consideră că îi reprezintă.

Astfel, în luna decembrie a anului 2013, Şcoala Gimnazială nr.5 din Vulcan, judeţul Hunedoara (structură a Colegiului Tehnic Mihai Viteazu Vulcan) a organizat un eveniment, concurs judeţean de muzică folk şi rock, în care au fost angrenate şcoli din mai multe localităţi din judeţ. Doamna Maria Perţ, director adjunct al Colegiului Tehnic Mihai Viteazu şi responsabil al Şcolii Gimnaziale nr.5, „a sugerat” profesorilor organizatori ca evenimentul să se desfăşoare într-o sală de nunţi al cărui proprietar este vicepreşedintele organizaţiei PNL Vulcan, organizaţie din care face parte şi doamna Maria Perţ.

La acest eveniment au fost invitaţi conducerea Colegiului Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan, primarul, viceprimarul şi membri ai Consiliului local cu care s-a încercat şi un parteneriat de susţinere a acestui eveniment, considerându-se că este o manifestare importantă pentru tinerii din localitate, cu menţiunea că locaţia trebuie schimbată, în cadrul Colegiului Tehnic Mihai Viteazu, existând o sală de festivităţi recent renovată, cu o capacitate suficientă pentru astfel de evenimente. De altfel, chiar Şcoala Gimnazială nr.5 Vulcan mai organizase evenimente asemănătoare în această sală de festivităţi, cu o largă participare a elevilor din Vulcan.

Cu toate că se subordonează directorului Colegiului Tehnic Mihai Viteazu şi Consiliului Local, doamna directoare Perţ i-a tratat cu sictir, amintindu-le tuturor de „susţinerea necondiţionată pe care o are în PNL”, evenimentul având loc în sala de nunţi proprietatea vicepreşedintelui PNL Vulcan, fără participarea autorităţilor locale, locurile libere fiind ocupate cu membrii PNLVulcan. Acest fapt a dat o tentă politică evenimentului şi a creat condiţii clare pentru imixtiunea politicului în şcoală, fapt pentru care deputatul Cristian Resmeriţă a înaintat o interpelare ministrului Învăţământului solicitând luarea măsurilor care se impun, mergând  până la demiterea din funcţie a doamnei Perţ Maria, director adjunct al Colegiului Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: