Distincții noi câștigate la cel de-al 46-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva

 

            Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă  a participat la cel de-al 46-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva din Elveţia. Specialiştii din Valea Jiului, pentru cercetările efectuate,  au obţinut o medalie de aur şi un premiu special.

Salonul, catalogat a fi cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii, a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

  “Standul de prezentare al României, realizat sub egida Ministerului Cercetării şi Inovării, care a asigurat selecţia invenţiilor şi plata participării acestora, a reunit 36 de invenţii din diferite domenii şi un număr de o mie de lucrări. Institutul nostru a fost reprezentat de dr. ing. Cosmin Colda, cercetător ştiinţific gr. III, în cadrul Laboratorului Echipamente Electrice Ex de Curenţi Slabi, cu invenţia «Sursă de impulsuri scurte dreptunghiulare programabile de curent pentru încercarea componentelor barierelor de securitate din cadrul instalaţiilor de curenţi slabi din spaţiile cu pericol de atmosferă explozivă». Lucrarea a fost recompensată cu medalie de aur şi un premiu special din partea Turkish Patent and Trademark Office. Îl felicit pe această cale şi îi doresc succes în întreaga sa activitate. De asemenea, felicit colectivul Insemex, care de fiecare dată îşi dovedeşte profesionalismul. Participarea la evenimente de o asemenea anvergură este un prilej de certificare şi reconfirmare a poziţiei pe care o ocupăm în domenul inventicii”, a  ținut să declare dr. ing. George Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: