Colaborare între CJ, asociaţiile investitorilor în turism şi autorităţile locale

          Tiberiu Balint  Mai multe proiecte care vizează Valea Jiului vor fi supuse spre aprobare în şedinţa de vineri, 31 ianuarie, a Consiliului Judeţean, proiecte care includ şi bugetele aferente implementării lor. Este vorba de proiectele care vizează în special îmbunătăţirea infrastructurii rutiere către staţiunile Straja şi Parâng. Acestea reprezintă rodul muncii şi colaborării atât cu autorităţile locale ale municipiilor Lupeni şi Petroşani, cât şi cu investitori din Asociaţiile PRO STRAJA şi PARÂNG. 

Prezent în Valea Jiului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Balint, a precizat că “pe ordinea de zi vor fi şi câteva puncte care vizează Valea Jiului respectiv, continuarea lucrărilor la drumul către Straja şi a celui către Parâng. Avem proiectul tehnic pentru acest drum, de la km 600 la 11+ 600 km, cinci kilometri de drum, până la releul din Parâng. Am fost şi la primărie, unde avem toată deschiderea din partea domnului primar şi în actualizarea acestui proiect vrem să prindem şi subtraversări ale drumului judeţean, în aşa fel încât acestea să nu întrerupă pârtiile care sunt în proiectul primăriei, să nu stricăm domeniul schiabil. Vom prinde şi trei subtraversări ale DJ, iar pârtiile vor trece peste podeţe de metal, de beton, aşa cum vor spune proiectanţii”, a precizat vicepreşedintele Tiberiu Balint.

S-a stabilit împreună cu reprezentanţii primăriei Petroşani ca săptămâna viitoare, alături de proiectanţi să se facă o primă verificare şi evaluare în teren, pentru a se pune de acord unde vor exista aceste subtraversări şi tot ceea ce implică ele în aspectul viitor al staţiunii. Aşa cum s-a făcut o asociere cu reprezentanţii investitorilor în staţiunea Straja, aşa se încearcă şi cu investitorii din Parâng, care şi-au anunţat disponibilitatea în a colabora cu reprezentanţii Consiliului Judeţean.

„Vrem să facem o asociere între Consiliul Judeţean şi Asociaţia Mândra pentru a veni cu proiecte pentru staţiunea Parâng care vizează introducerea apei potabile, reabilitarea infrastructurii în zona Parâng, promovarea staţiunii şi diversificarea activităţilor turistice pe tot parcursul anului. Suntem foarte deschişi şi avem tot sprijinul executivului din Consiliul Judeţean în aşa fel încât turismul în Valea Jiului să înceapă să se mişte şi în zonele unde nu există”, a spus şi consilierul judeţean Adrian Zvâncă.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a subliniat încă odată  colaborarea ce va exista în viitor între Consiliul Judeţean şi cei interesaţi în dezvoltarea turismului.

“Vom colabora cu toţi cei implicaţi, pentru că este acum o asociere între Consiliul Judeţean, asociaţiile de investitori şi autorităţile locale, pentru că aceste proiecte prevăd elaborarea unor studii de fezabilitate, pentru aducerea celor două staţiuni la standardele necesare pentru a fi acreditate ca staţiuni turistice, ca să aducă venituri celor care investesc în turism şi pentru aceasta, sper ca bugetul să fie aprobat, să  avem cele 200 milioane pentru studiile de fezabilitate pentru cele două proiecte”,  a  concluzionat, Tiberiu Balint.(A.D.)

One comment

  1. Mihai Gradinaru spune:

    Daca stau bine si ma gandesc domnul din poza (Tiberiu Balint)nu vroia modernizarea drumului spre Voineasa,sa ramanem izolati aici in valea jiului. Oricum NU osa votez cu PNL (Mariana Campeanu) niciodata,sa voteze cu PNL-ul siderurgisti de la Calan si Hunedoara pentru ei are Ministerul Munci bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: