Ronin, caut stăpân

Hari-OTV   Senatorul Haralambie Vochiţoiu este singurul parlamentar hunedorean care s-a plimbat pe la toate partidele politice de stânga, urmând ca, în final, să reprezinte interesele hunedorenilor în partidul violet al lui Dan Diaconescu, un partid aflat veşnic în opoziţie cu actuala putere.  Cât timp a fost în barca PSD-ului ca director al AJOFM Hunedoara a iniţiat şi multe legi de care au beneficiat, cu succes,  şi  administraţiile publice locale  din Valea Jiului. Şi tot în ministerul Muncii  speră,  să revină. Acesta are în plan şi unele modificări de legi care vor avea un impact deosebit şi asupra Văii Jiului.

“Au fost lucruri pe care le-am susţinut în campanie şi cu care eu am fost consecvent. Este completarea la Legea 76/2002, pentru ocuparea forţei de muncă. Legea permitea ca AJOFM,  împreună cu primăriile să poată crea locuri de muncă. Eu însămi, când eram director al AJOFM Hundoara, în  perioada anilor 2000-2005, cream mii de locuri de muncă în serviciile comunitare. Până la tovarăşul Boc, care a amputat două articole, în 2010. A rămas aşa. Se pare că nici  USL nu vrea să reabiliteze legea.  Se creau la nivel de ţară 200.000 de locuri de muncă. Nu l-am convins încă pe premierul Ponta. Dacă va fi posibil,  în prima zi de ministru al Muncii, asta voi face. Vom încerca şi recalcularea echitabilă a Legii Pensiilor. Nu este corect ca un magistrat să aibă 200 de milioane, iar un miner care a lucrat 20 ani în subteran să primească o pensie de 12 sau 15 milioane lei.  Apoi, Legea Minelor, vreau ca actualul guvern să desemneze anumite resurse ca fiind strategice, care să permită explotarea. Asta rezolvă problema Roşia Montană, fară scandal, asta rezolvă şi problema exploatării cărbunelui din Valea Jiului”, a declarat senatorul.

Chiar dacă a combătut vehement traseismul politic, senatorul şi alţi trei colegi de partid au decis marţi, 28 ianuarie,  să treacă în barca puterii. Rămâne de văzut dacă va plăti cele două milioane de euro, în cazul înscrierilor  în alt partid, însuşi senatorul declarând că cei care au „făcut-o au fost acţionaţi în instanţă pentru nerespectarea contractului cu PPDD şi a  clauzelor acestuia.  De asta ne acuză românii pe noi politicienii, că ei votează într-un fel, iar noi le deturnăm încrederea şi dorinţa lor, odată încheiată ziua alegerilor. Din cauza faptului că grupul PP-DD nu mai există în Senat, am avut o discuţie cu mai mulţi colegi senatori despre un nou proiect politic care să ne ajute să îndeplinim promisiunile făcute electoratului. Acest grup este UNPR. M-am aliat grupului parlamentar PSD-UNPR pentru a îndeplini promisiunile făcute electoratului şi celor care m-au votat în Valea Jiului. Aveam două alternative, să rămân pe hol şi să fac naveta din Valea Jiului la Bucureşti şi să îmi iau indemnizaţia, ori să mă afiliez unui alt grup politic cu care să duc înainte proiectele pe care le-am început şi unde m-am înscris mi s-a părut un proiect mai tânăr şi mai viguros, cu oameni serioşi, care au obiceiul foarte rar în politică să se ţină de o promisiune”, şi-a motivat senatorul demisia din PP-DD.

Fostul lider al PPDD Hunedoara a avut  marţi o ultimă întâlnire cu membrii Biroului Politic Judeţean. În cadrul şedinţei s-a decis ca prim-vicepreşedintele PPDD Hunedoara, Marian Muntean, să preia interimatul organizaţiei judeţene până la organizarea alegerilor interne.  Surse din interiorul coaliţiei puterii îl creditează pe actualul senator cu şanse mari să ocupe un loc de secretar de stat în ministerul Muncii şi se vehiculează chiar că va fi viitorul ministru după noua remaniere guvernamentală, care se va face cel mai târziu, în luna martie.  Şi conform comunicatului, UNPR confirmă trecerea senatorului hunedorean la formaţiunea politică, acesta urmând să-şi desfăşoare activitatea ca membri ai UNPR, în cadrul grupului PSD.

„Victor Ponta, Preşedintele Partidului Social Democrat şi co-preşedinte al Alianţei de Centru Stânga (ACS), a salutat decizia senatorilor de a se alătura UNPR, respectiv grupului social-democrat din Senat. Uniunea Naţională pentru Progresul României numără, astfel, 13 senatori, iar grupul PSD din Senat are, începând de astăzi, 77 membri. Lista actualizată depusă de UNPR la Tribunalul Bucureşti, potrivit Art. 27 din Legea 14/2003, cuprinde peste 350.000 de membri”, se arată în comunicatul remis presei.

Angella DUMITRAŞCU

6 comments

 1. campeanu m spune:

  Iar e ministru?ca a mai fost deja de cateva ori. hahaha

 2. Vochitoiu despre Ponta spune:

  http://www.ziare.com/articole/vochitoiu+minte+victor+ponta

  Vochitoiu (PP-DD), despre Ponta: Nu ai minte daca ramai de stanga dupa 40 de ani

  Liderul senatorilor PP-DD, Haralambie Vochitoiu, a declarat marti in plenul reunit pentru buget ca premierul Victor Ponta se afla la „varsta intrebarilor”, deoarece daca si dupa implinirea varstei de 40 de ani, o persoana ramane de stanga, atunci inseamna ca ea nu are minte.

  „De cateva zile de cand am primit bugetul, tot incercam sa ne dam seama ce vrea el si daca e de stanga, e de dreapta. Nu ne dam seama. El reflecta de fapt aceasta struto-camila numita USL.

  Si cred ca mai are o amprenta domnul premier, care este un politician tanar, aflat la o varsta, 40 de ani, spune Tutea (filosoful Petre Tutea – n.red.) ca daca pana la 40 de ani nu esti de stanga inseamna ca nu ai inima, daca si dupa 40 de ani ramai de stanga, inseamna ca nu mai ai minte. Cred ca domnul Ponta se afla exact la varsta aceasta a intrebarilor si asta se vede si in buget”, a declarat liderul senatorilor PP-DD.

 3. Ronin spune:

  Ronin este acel samurai fără stăpîn sau maestru din perioada Japoniei feudale (1185–1868). Un samurai poate deveni ronin (vagabond) după moartea stăpînului său sau după ce și-a pierdut privilegiile și a fost concediat.De obicei, un ronin își găsea cu greu un nou stăpân, pentru că veneticilor li se dădea cu greu încredere. Aproape toți hoții și pirații japonezi proveneau dintre ronini.

 4. Haralabie samuraiu/samuiadu spune:

  Oaleooooooo, fratilor, sariti, m-or facutara astia de la PSD. Maimutoii or bagat-o pe Pocora minnistreaza, nu pe mine haralabie cel batran in rele. e postu meu, e postu meu, e postu meu; sunt ministru, sunt ministru. Ii fac pana la masina, ce pana mea?!

 5. Domnu " Ministru" Haralambie spune:

  Doamne, cat iti place munca Haralabnie…dar s-o faca altii. tie iti place jumolul, expploatarea muncii, transformarea ei in sursa ta de vebit personala. Altii sa munceasca tu sa faci pe ministru. Ma scuzati, dom Ministru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: