Lupeniul, de opt ani înfrățit cu Kecel din Ungaria

      Anul acesta se împlinesc opt ani de când municipiul Lupeni este înfrățit cu orașul Kecel din Ungaria. Făcând un remember în timp, acest parteneriat s-a dovedit benefic pentru ambele comunități, mărturie stau nenumăratele întâlniri și activități comune, care s-au derulat pe parcursul anilor. 

 

   „Ințentionam să colaborăm, în primul rând, pe interese economice comune la nivel regional şi microregional. În acest sens, vom asigura un climat optim investitorilor din Kecel pentru colaborarea pe diverse domenii, aşa cum municipalitatea din orasul maghiar va asigura cadrul necesar dezvoltarii unor posibile afaceri ale investitorilor noştri în Ungaria”, spunea fostul primar,  Cornel Resmeriţă, cu prilejul semnării protocolului de înfrățire între cele două comunități. 

Evenimentul s-a derulat atunci la Cabana “Montana” din Stațiunea Turistică Straja. La el au participat primarii localităților din Valea Jiului – Ilie Botgros, primarul  Aninoasei, Gheorghe Ile, primarul Vulcanului, Dănut Buhăescu, primarul  orașului Uricani, și, desigur, primarul Cornel Resmeriță, organizatorul acestui eveniment aparte, și o numeroasă asistență.

Partea maghiară a fost reprezentata de domnul Ferencz Haszillo,  primarul localității Kecel, de consilieri locali orașului și de domnul Domonyi Laszlo, primarul orasului Kiskoroș, președintele Asociației Microregionale care cuprinde și orașul în care domnia sa este primar.

Localitatea Kecel  este un oras situat în zona Nisipurilor de Aur a Câmpiei Ungare. În luna aprilie, consilierii locali din Kecel au fost primii care au semnat documentul, iar mai apoi, primarul Cornel Resmeriță și omologul său maghiar și-au pus semnăturile pe documentul, care stă, acum, la loc de cinste în sala Consiliului local din Lupeni.

“Am revenit cu foarte mare bucurie în Valea Jiului şi vă mulţumesc pentru ospitalitate. Aici este o zonă frumoasă, poate una dintre cele mai frumoase vizibil pentru cei care vin din când în când.(…)  Oferta a venit din partea dumneavoastră noi am venit să vedem cum putem colabora”,  spunea  preşedintele microregiunii maghiare.

De la semnarea protocolului,  s-au derulat de-a lungul anilor vizite comune de ambele părți, au avut loc schimburi de experiențe între elevi lupeneni și cei de la Kecel, pe diferite programe și  proiecte, vizite ale consilierilor locali din municipiul Lupeni la diferiți agenți economici și totodată s-au desfășurat activități comune diverse, la care au participat membrii din cele două comunități înfrățite,  etc.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: