4000 de lei pentru Ziua Romilor

            Ziua de 8 aprilie a fost proclamată ca Ziua Internațională a Romilor în anul 1990, în cadrul celui de-al IV – lea Congres al Uniunii Internaționale a Romilor, care s-a desfășurat la Varșovia.

Manifestările prilejuite de această zi includ diferite evenimente de promovare a valorilor  culturale  și a limbii romani, un astfel de eveniment urmând să se desfășoare în data de 8 aprilie la Lupeni. Pentru buna desfășurare a sărbătoririi Zilei Romilor din bugetul local al municipiului Lupeni s-a alocat suma de 4000 de lei. Desemnat pentru organizarea evenimentului este dl. Teodor Mangu – președinte al Partidei Romilor  PRO EUROPA -sucursala Hunedoara.

Și tot pentru cei de etnie romă, în municipiul Lupeni a demarat  un amplu proiect intitulat  ”BAHTALO” – Împreună combatem sărăcia și discriminarea”  care are ca scop reducerea numărului de persoane sărace din comunități marginalizate, în care există populație aparținând minorității romă (acele comunități în care populația aparținând minorității romă reprezintă minim 10% din totalul populației la nivelul comunității) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Acest proiect se adresează unui număr de 960 de persoane din municipiul Lupeni, din care 381 de etnie romă, persoane identificate a fi cu un grad ridicat de sărăcie.

           ”Este vorba despre un proiect de suflet,  pentru că el poate schimba în bine viaţa multor oameni din comunitatea noastră locală. Cred că acest proiect va schimba mentalităţi, va schimba destine şi va schimba percepţia asupra modului în care trebuie intervenit pentru eradicarea sărăciei într-o comunitate afectată de astfel de probleme”, a spus primarul Lucian Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: