”Și tu poți lupta împotriva corupției! TU poți face diferența!”

     În vederea promovării activităților de educație anticorupție organizate la nivelul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.), Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Hunedoara a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Județean Hunedoara, în baza căruia, în perioada martie – decembrie a.c., vor avea loc sesiuni de informare anticorupție cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a din cadrul liceelor de pe raza judeţului Hunedoara. 
Prima sesiune de informare a avut loc astăzi, 27 martie, la sediul Inspectoratului Şcolar Hunedoara, sala „Spiru Haret”, activitate la care au participat 250 de elevi din cadrul a opt unități de învățământ din Deva.
Sesiunea de informare a avut un caracter informativ, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Hunedoara prezentându-le elevilor informații ce cuprind competențele unității noastre, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin elevilor în calitate de cetățeni în relația cu angajații M.A.I., infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, modalitățile de sesizare, consecințele și costurile corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate de D.G.A.. Totodată, elevilor le-au fost înmânate pliante cu mesaje preventive anticorupţie iar, la sediul unităţilor de învăţământ din judeţ, vor fi expuse afişe cu mesajul „Generaţia Anticorupţie”, editate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara. Activitatea a avut ca scop educarea și formarea atitudinii anticorupție, precum și creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat în relaţia cu personalul M.A.I., reacţia la corupţie şi modul de sesizare a faptelor de corupție.

Arthur Gărdescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: