MARȘUL PENTRU VIAȚĂ ȘI LA LUPENI

             În perioada 1–31 martie 2018, în mai  multe  orașe din România și Republica Moldova s-a  desfășurat Luna pentru viață 2018 – „O lume pentru viață”, având ca punct culminant  ”Marșul pentru viață 2018 – O lume pentru viață”, organizat sâmbătă, 24 martie 2018.  

            Aflat  la cea de-a VIII – a ediție un astfel de marș s-a desfășurat și în municipiul Lupeni, pe lângă înalții preoți participând senatorul Cristian Resmeriță, primarul Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș, enoriași și tineri susținători ai acestei acțiuni. Aceștia au plecat de la Biserica Ortodoxă din cartierul Bărbăteni și au străbătut, pe jos, bulevardul principal al orașului, până la bisericile din Centrul Vechi. 

  În biserică,  ”preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină”, indiferent de confesiune,  au spus rugăciuni comune pentru sănătarea și împlinirea  copiilor României, pentru pruncii nenăscuți sau avortați de mame iresponsabile.

Scopul acestui eveniment a fost promovarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți și sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.

   Măsura responsabilității și dezvoltării unei societăți este dată de măsura protejării vieții fiecărui membru al ei. Dreptul la viață, libertate și demnitate a omului nu încep și nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepției.

     România de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți. Fiecare dintre noi, în parte, și toți împreună, ca popor, dorim libertate, demnitate, respect. Dar nu le putem pretinde pentru noi dacă nu le recunoaștem pentru cei mai vulnerabili dintre noi, copiii nenăscuți, și dacă le negăm pentru femeile în criză de sarcină.  Este firesc să dorim ca zâmbetul și lumina din ochii fiecărui copil să ajungă să îi bucure pe cei din jur. La fel de firesc este să sprijinim o femeie aflată în criză de sarcină. Activitățile care sprijină viața și prețuirea pentru viață sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea să se dezvolte, să ducă mai departe și să îmbogățească ceea ce a primit de la generațiile anterioare.

O lume pentru viață este o lume firească!

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: