După ce şi-a stricat freza, Buhăescu o face manual

            Chiar dacă cantităţile de zăpadă căzute în ultima perioadă nu au fost abundente, ca  anul trecut, administraţiile publice locale din Valea Jiului au trecut imediat la eliberarea căilor de acces, pentru a nu pune în pericol siguranţa şi sănătatea populaţiei. Dacă în alte localităţi s-au pus în mişcare toate forţele posibile, inclusiv utilaje de degajare a zăpezii, în oraşul Uricani deszăpezirea de face, cu lopata.

La datorie, luni,  erau beneficiarii de ajutor social, care spărgeau zăpada depusă, cu lopata. Cu toate că există o lege în care se specifică clar, că agenţii economici sunt obligaţi  să cureţe spaţiul  din faţa magazinelor, doar 35 la sută făcuseră acest lucru, iar expresia unuia dintre beneficiari ne-a surprins: „dacă o sparg vmg-ştii, de ce s-o facem noi, le dăm acolo 10-20 de lei şi ne-o sparg şi nouă”. Dincolo de ilaritatea expresiei, nu am văzut pe nimeni din primăria Uricani să ia măsuri asupra celor care trebuiau să-şi facă datoria. Or aştepta instituirea vreunui cod portocaliu, ori vreo stare de alertă? Sau aşteaptă armata şi echipajele ISU să-i deszăpezească? Pentru că şi anul trecut edilii uricăneni au fost depăşiţi de situaţie, iar uricănenii aparţinători zonelor rurale au rămas izolaţi, până când mai marele oraşului a binevoit să trimită un utilaj să le deszăpezească drumurile. Vizibil deranjaţi,  uricănenii stau şi bombăne pe la colţuri şi sunt nemulţumiţi de modul în care primarul îşi exercită funcţia, aceea de a sluji populaţia şi nevoile ei.

“Ca de obicei,  trotuarele şi carosabilul sunt pline de gheaţă  şi zăpadă. Buhăescu se lăuda în luna noiembrie că are 40 de tone de nisip cu sare pregătite,  poate ţine aceste  40 de tone în portbagajul jeep-ului personal, că nu le-a văzut nimeni,  şi că a achiziţionat o freză pentru a ţine trotuarele curate.  A fost, ca de obicei, luat prin surprindere şi nepregătit de prima ninsoare mai serioasă a acestei ierni, vineri seara a început să ningă, dar până luni nu a fost luată nicio măsură pentru curăţarea trotuarelor când…….SURPRIZĂ…… în loc de freză  de 130 de milioane, cumpărată oricum la un preţ supraevaluat, o freză la capacitatea celei cumparate de el cu 130 de milioane la magazinele de profil nu depăşeşte suma de 20 de milioane şi vorbesc de freză pentru zăpadă a unor  firme consacrate, pe stradă erau oamenii de la ajutorul social (venit minim garantat) care spargeau gheaţa pe trotuare cu cazmale şi lopeţi, mă întreb pentru ce a mai dat 130 de milioane de lei pe o freza pentru zăpadă, dacă nu o foloseşte, ori  este atât de bună că a folosit-o  personal o singură dată şi s-a stricat? Pe străzi a intrat cu utilajul primăriei abia sâmbătă după amiază. Dacă s-ar fi intervenit la timp,  când zapada era încă afânată poate şi Uricaniul ar fi avut străzile curate şi fără zăpadă cum sunt în restul Văii Jiului.  Dar cine să se ocupe, pe primar  îl doare-n dos de oraş, probabil în weekend a petrecut în vreo staţiune montană, de nu a văzut ce se întâmplă şi nu a dat ordin să se dezăpezească oraşul. Sau în weekend nu avem primar, nu trebuie să intervină, tot spune  el, peste tot, ca are program nenormat, atunci de ce nu-şi face datoria”, a ţinut să declare fostul consilier local şi preşedinte al PAS Uricani, Fane Băutu.                                                                        Angella DUMITRAŞCU

 

 

 

 

 

 

 

One comment

  1. Stefan Bautu spune:

    Uricaniul este singurul oras din valea jiului unde de 3 ani de zile zapada si gheata sta pe strazi pana la venirea primaverii , buhaescu este prea ocupat cu strangerea semnaturilor pentru redeschiderea drumului spre Herculane chiar daca prim ministrul Ponta a declarat public la sfarsitul lunii noiembrie ca nu vor fi alocati bani pentru acest drum pana in anul 2015 cand vor fi alocati bani pentru proiectele si studiile necesare pentru reluarea lucrului la acest drum……..oare buhaescu va mai gasi pe cineva sa il creada avand in vedere ca de 3 ani,din 2011,strange semnaturi si cereri de angajare in fiecare an si tot in fiecare an se demonstreaza ca de fapt acest drum este doar propaganda prin care el pacaleste cetatenii pentru al vota pe el sau partidul din care face parte? Ar mai fi ceva interesant,datele de pe tabelul pentru repornirea lucrarilor la drumul de la Herculane sunt aceleasi ca pe tabelele cu sustinatorii pentru candidatii PSD la alegerile europarlamentare de anul acesta,oare cati cetateni s-au uitat ce semneaza,cate semnaturi au fost pentru drumul spre Herculane si cate pentru europarlamentare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: