INSEMEX Petroşani, model de creştere economică pe timp de criză

insemex          INCD INSEMEX Petroşani, înfiinţat prin HG nr. 1461/18.10.2006 ca persoană juridică română în coordonarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, efectuează activităţi de cercetare, inovare şi analiză în domeniul specific de  activitate. Toate acestea au adus institutului nu doar recunoaşterea la nivel regional sau naţional, ci şi la nivel internaţional. Acest lucru este transpus şi în premiile obişnuite, cum ar fi Premiul internaţional „Trofeul de aur pentru tehnologie şi calitate” acordat din partea Trade Leaders’ Club, pentru înaltă calitate şi tehnologie, „Globul de aur” pentru perfecţionarea calităţii şi performanţei  ideale sau locul I în Top-ul firmelor şi chiar Trofeul de Excelenţă pentru rezultatele economice deosebite obţinute timp de 5 ani consecutiv.

De la an la an, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare – INSEMEX Petroşani a cunoscut un progres continuu, iar cifra de afaceri a crescut. Datele financiare arată că Institutul a avut profit, în timp ce activitatea acestuia a fost recunoscută prin diverse premii, la cel mai înalt nivel. Mai mult, de opt ani INSEMEX câştigă Premiul I Top Afaceri România, iar aceste lucruri se întâmplă cu menţinerea numărului personalului angajat. Şi creşterea economică prin care trece se vede nu numai la exterior, unde INSEMEX chiar arată ca un institut modern, ci şi în interior, unde în cadrul laboratoarelor de specialitate există aparatură de ultimă generaţie.

INCD – INSEMEX Petroşani s-a impus nu numai pe piaţa românească, ci şi pe cea externă, iar acest lucru s-a făcut, pas cu pas, în ultimii ani de activitate. Institutul este inclus într-o serie de programe de cercetare, unde este vorba tot despre proiecte. Demn de menţionat este    faptul că INCD – INSEMEX Petroşani este singurul partener român într-un amplu program european finanţat de Comisia Europeană, împreună cu Anglia, Spania, Polonia şi Slovacia pe probleme de ventilaţie (aeraj) minieră. Şi, mai mult decât atât, există acorduri  de colaborare, pe domeniul specific, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Sunt doar câteva dintre aspectele care demonstrează cât de important este acest institut cu o activitate prodigioasă, care an de an şi-a lărgit sfera serviciilor.

Un alt ingredient al succesului INSEMEX a fost reprezentat de faptul că acest institut a învăţat să îşi valorifice foarte bine nişa de piaţă. În contextul în care în România, numărul minelor a scăzut constant, acest institut părea condamnat la închidere, la fel ca şi defunctul ICPM, intrat pe mâna lui Mihai Prisacariu, individ care l-a dus la faliment. Investiţiile în echipamente performante şi în pregătirea oamenilor au permis conducerii INSEMEX să obţină contracte în străinătate şi să îşi diversifice activitatea, astfel că cifra de afaceri a crescut, de la an la an.

INSEMEX Petroşani a realizat la finele anului trecut prima acţiune intrernaţională de instruire în salvare şi stingere a incendiilor. Primii  cursanţi au fost 41 de libieni, angajaţi ai companiei Mellitah Oil and Gas, specializată în extracţia şi rafinarea ţiţeiului şi a gazului natural, aceştia fiind instruiţi atât teoretic cât şi practic la INSEMEX Petroşani. Numărul        cursanţilor va creşte în 2014, odată cu diversificarea ofertei.(V.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: