Parângul, muntele nimănui

statiunea_parang   Turiştii s-au lăsat aşteptaţi la sfârşitul săptămânii trecute în masivul Parâng. Pârtiile nu au fost bătătorite, iar cei care s-au încumetat totuşi să urce la munte au spus că în anii trecuţi au existat condiţii mai bune de schi.

Un grup de profesori şi elevi de la liceul german “Lenau” din Timişoara care a venit în Parâng pentru a practica sporturile de iarnă spera să găsească pârtiile pregătite pentru schi. Ajunşi însă la faţa locului, vizitatorii au constatat contrariul.

“Am mai fost acum 7-8 ani, faţă de atunci impresia a fost mai rea. Ieri nu am reuşit să schiem deloc. N-a funcţionat telescaunul decât maxim jumătate de oră. După părererea mea ar trebui exploatată mai mult zona”, a declarat o turistă.

Pentru începători a fost ok, dar pentru   elevii noştri nu, în special că nu a mers telescaunul, a spus un monitor de schi.

Copiii au încercat totuşi să se bucure de timpul liber petrecut împreună, şi s-au descurcat să schieze pe pârtiile din Parâng.

“E afânată zăpada şi nu o bătătoreşte nimeni”, a relatat un elev.

Salvamontiştii şi cabanierii din zonă sunt încrezători că weekendul viitor vor avea parte de mai mulţi turişti.

“Drumul nu este reabilitat, iar telescaunul funcţionează vinerea doar până la ora 16.00. Ar trebui măcar să fie program până la ora 18.00, şi să se afişeze online dacă funcţionează telescaunul, ca turiştii să poată afla înainte să vină la munte dacă sunt condiţii pentru a urca în Parâng”, a precizat cabanierul Răzvan Marica.

“Probabil că weekendul viitor vor fi mai mulţi, mai ales că vine vacanţa. Pârtia B are    suficientă zăpadă, mai trebuie amenajată în anumite porţiuni, a spus şeful Serviciului de Salvamont Petroşani”, Dumitru Bârlida.

Nici pe drumul către staţiunea de la Vidra-Voineasa situaţia nu a fost mai roz. Incompetenţa, indolenţa şi non-sensul au fost tot ceea ce turiştii au putut constata când au încercat să urce în staţiunea de la Vidra-Voineasa. Drumarii care curăţau stratul de zăpadă i-au împiedicat pe şoferi să înainteze, fapt care i-a adus în culmea disperării pe conducătorii auto.

Din păcate, nici acei puţini turişti care doresc să schieze în zonă nu pot fi convinşi să urce şi cu alte ocazii în staţiunile montane, ce să mai vorbim despre atragerea unor noi vizitatori.                                                         Adriana Trancă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: