Noi tarife pentru telegondola din Straja

tarife noi straja   În cadrul şedinţei de consiliu de marţi, după ce s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost Traian Moraru, consilier şi  membru local marcant al PSD, s-au aprobat noile tarife de transport cu telegondola care face legătura între oraş şi staţiunea Straja. Începând cu data de 1 februarie intră în vigoare noile tarife (vezi tabelul anexat).

“Am luat această decizie de a veni în sprijinul turiştilor care vor să urce în staţiunea Straja. S-au modificat tarifele din cauză că mulţi considerau că cele vechi erau mult peste posibilităţile materiale ale turiştilor, dar şi ale localnicilor. Sperăm că sunt preţuri rezonabile şi ne dorim ca informaţia să fie distribuită de noi, toţi, către toţi iubitorii muntelui şi sporturilor de iarnă”, a spus în plenul şedinţei primarul lupenean.

La şedinţa de consiliu nu a participat niciun reprezentant al firmei care gestionează telegondola.

O altă problemă ridicată în cadrul şedinţei de către consilierii locali este cel al haosului creat de modul în care se face trasportul turiştilor de la gara locală la baza telegondolei. Cum la nivel local nu există transport local către această locaţie, turiştii sunt „ţăpuiţi” de anumiţi transportatori, dintre care, unii nici de posedă licenţe pentru acest domeniu de activitate şi merg la ciupeală, dar pe sume frumuşele. Şi cum de la 1 februarie, Trenurile Zăpezii vor tranzita şi Valea Jiului,  acest fenomen se pare că va lua o amploare şi mai mare. Sperăm că organele abilitate îşi vor face datoria pentru că,  conform investitorilor din staţiune, numărul turiştilor  care vor ajunge  în staţiune va creşte în următoarea perioadă, mai ales că urmează o vacanţă a elevilor, iar noua pârtie de snowtubing care este funcţională de astăzi, va atrage  cu siguranţă, mulţi doritori ai sporturilor extreme.

Elena DRAGOMIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: