Evadare din infern

-patricia-vizitiu  Handbalista din Petroşani Patricia Vizitiu a fost  „concediată” de clubul sloven Krim Ljubljana pe motiv de „evoluţii slabe”, dar sportiva susţine că de fapt a fost „umilită şi forţată” să plece, deoarece clubul se confruntă cu probleme financiare grave.  Mai mult Patricia susţine că echipa slovenă a boicotat-o pentru a nu participa cu naţionala României la Campionatul Mondial din Serbia, desfăşurat în decembrie 2013.

„Cel mai mult m-a deranjat că nu am mai putut evolua nici pentru România”, a declarat cea care ar fi putut ocupa postul de inter dreapta, neacoperit la Campionatul Mondial  din Serbia. Patricia Vizitiu s-a remarcat de-a lungul carierei prin stilul ei combativ şi datorită pătrunderilor în forţă prin barajul defensiv al echipelor adverse

Pentru Patricia Vizitiu despărţirea de Krim a însemnat ieşirea din infern.

„Am plecat fiindcă nu am mai suportat cum eram tratată acolo. Eu nu accept să fiu umilită, dar aşa m-am simţit. M-am pregătit non-stop la echipă şi nu am spus nimic. Eu aveam pauză cel mai puţin. De Crăciun, de pildă, am fost liberă două zile, iar celelalte jucătoare, o săptămână. Şi, deşi mă pregăteam, jucam doar două-trei minute pe meci. Nu m-au lăsat să joc pentru a nu mă duce la lotul naţional. Cel mai mult m-a durut că am ratat participarea la Campionatul Mondial din Serbia. Am fost supusă la un program umilitor. Abia reuşeam să mă odihnesc noaptea, din cauza oboselii. Reproşuri li s-au făcut şi celorlalte jucătoare. Antrenorul îi punea pe cei din conducere să ne vorbească. El se ascundea după deget. Spunea că nu se bagă, însă de la el porneau toate. Colegele m-au primit bine. Când am ajuns la Ljubljana, una dintre ele mi-a spus că nici nu ştiu în ce m-am băgat. Că am nimerit în iad”, spunea  jucătoarea.

Presaţi de necazuri financiare serioase, oficialii clubului sloven Krim Ljubljana au strâns cureaua prin renunţarea la unele jucătoare cu salarii mari şi randament subnivelul banilor din contract. Şefii grupării slovene au dat afară trei handbaliste, printre care şi pe handbalista din Valea Jiului, Patricia Vizitiu. Alături de aceasta au părăsit Krim Ljubljana spaniola Carmen Martin şi suedeza Linnea Torstenson. Clubul a invocat diferite motive precum pregătire inadecvată şi evoluţii slabe pentru româncă.

Dar echipa din  Ljubljana este deja istorie şi asta pentru că handbalista noastră a semnat deja un contract  cu CSM Bucureşti.

Carte de vizită

A cucerit medalia de argint la CE de junioare în 2005 şi pe cea de bronz la CM de tineret din 2006;

A evoluat la Oltchim (2005-2006, 2010-2012), Rulmentul Braşov (2006-2009), Usjudar BSK (2012/2013) şi Krim Ljubljana (din vara lui 2013);

Multiplă campioană a României cu Oltchim, câştigătoare a Cupei Turciei;

A disputat finala Ligii Campionilor cu Oltchim în 2010.

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: