Apartamente din Lupeni, preluate de Consiliul local

            Luni, 19.02.2018, la sediul Primăriei municipiului Lupeni a avut loc ședința extraordinară de consiliu, care a avut pe  ordinea de zi patru puncte. Primul punct a fost, aprobarea bugetului local pe anul 2018.Proiectul de buget a fost întocmit cu respectarea normelor de întocmire a acestuia, în baza prevederilor legale și ale Legii 273/ 2006 privind finanțele publice locale, iar programul de investiții pe care l-am dezbătut și în ședință publică vizează în principal continuarea lucrărilor de investiții începute, precum și demararea altora noi”, a ținut să precizeze primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

             Astfel,  așa cum este structurat,  bugetul  anului 2018 este la venituri, în sumă de 28.140 mii lei, iar la cheltuieli în valoare de 34.611 mii lei. Diferența de 6.470 mii lei finanțat din excedentul anilor precedenți (2.273 mii lei pentru continuarea lucrărilor de reparare a drumurilor și 4.197 mii lei pentru dezvoltare). Dintre obiectivele de investiții cuprinse în actualul buget reamintim următoarele: amenajare rigole în cartierul Ștefan și betonarea a 500 metri de stradă, continuarea modernizarii terenului de sport „Preparatorul”,  – alimentarea cu gaze naturale și în alte cartiere mărginașe ale Lupeniului, amenajarea unor parcuri, reabilitarea Liceului Teoretic,  amenajări parcuri, amenajări  de noi parcări, rețele de utilități și parcare aferentă. Cinematografului Cultural, expertize pentru diferite obiective importante cum ar fi: clădirea veche de la spital, Școala Gimnazială nr.3, Liceul Tehnologic, cofinanțare pentru proiectul Bahtalo, achiziția unor utilaje și dotări diverse, etc. Bugetul a fost aprobat în unanimitate.

Pentru spectacolul concurs pentru copii ”Ce știm de Dragobete” din data de 23 februarie începând cu orele 17.00, organizat de tinerii artiști de la Cenaclul Pas cu Pas a fost alocată suma de 1000 de lei, pentru asigurarea cheltuielor cu sonorizarea și organizarea evenimentului.

Un punct  important de pe ordinea de zi a fost proiectul care a vizat aprobarea preluării de la  Universal Edil în administrare directă a Consiliului local a apartamentelor aflate în domeniul privat al municipiului. Acest lucru a fost necesar deoarece societatea este în lichidare. ”Până în prezent, legat de acest subiect pot să vă spun că nu am știut exact care este situația fondului locativ de locuințe. Să sperăm că odată ce vom intra în legalitate să putem să răspundem solicitărilor venite în special din partea tinerilor. Fostul IGCL devenit ulterior Universal Edil este în proces de lichidare și consider că, întrucât lichidarea soietății este către final, este necesară asumarea administrării directe a acestor bunuri de către Consiliul local al municipiului Lupeni. Vom prelua acele apartamente care fac parte și în prezent din domeniul privat al nostru, care nu sunt vândute, fie că sunt sub incidența unui contract de închiriere valabil, fie că nu. Vom asigura și încasarea sumelor reprezentând ratele de cumpărare achitate de cumpărători potrivit contractelor de vânzare- cumpărare cu plata în rate a locuințelor. Prin această preluare a chiriilor, ratele sau sumele rezultate din administrarea locuințelor vor constitui venit la bugetul local al municipiului Lupeni”, a precizat primarul lupenean.

În cadrul ședinței, consilierii au ridicat problema, inclusiv la reabilitarea și modernizarea acestor locuințe conform prevederilor legale, dorindu-se chiar atragerea de fonduri europene în acest sens. Trebuie ca și ceilalți locatari, proprietari de locuințe să-și dorească acest lucru.

Elena Dragomir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: