Ursul Baloo a primit de ziua lui un tort cu fructe de 18 kilograme

         Povestea ursului Baloo  începe în urmă cu 18 ani… Pui fiind a fost găsit de vănători în Parâng, în zona Polatiște. Fiind rănit a fost îngrijit la spitalul din Petroșani și a stat mai apoi la mai multe familii care l-au crescut şi îngrijit. Cum au trecut anii, ursulețul a fost adoptat de filantropul Văii Jiului, Emil Părău, care l-a dus în Straja.

Au existat și războaie cu reprezentanții  unei fundații  de mediu care doreau mutarea ursului… Baloo a rămas… a făcut greva foamei…  dar cei  trei companioni ai săi, Martinel,  Martinica și Cenușăreasa… unul a sfârșit împușcat, ceilalți  au rămas  în rezervația de la Zărnești.   Fie că era vară sau iarnă, turiștii, și în special copiii, care urcau la Straja trebuiau neapărat să imortalizeze momentul întâlnirii cu un urs brun, uriașul pădurilor. Și astfel Baloo, pentru nenumăratele recompense culinare primite a devenit o vedetă, știind chiar să pozeze ca un fotomodel. Mii de instantanee și poze există acum pe rețelele de socializare, faima sa trecând de mult pragul Văii Jiului și a țării.

Baloo are și povestea sa transpunsă în ilustrate animate și prezentate turiștilor pe panourile din imediata telegondolă. De câțiva ani, în stațiune un concurs de schi, dedicat celor mici, îi poartă numele, iar anul acesta când și-a serbat majoratul a primit un tort uriaș de fructe și frișcă de 18 kilograme. Cei care au venit să-l felicite au primit din partea organizatorilor, la rândul lor șampanie pentru copii și câte o felie de tort.

”Am dorit să le oferim pe lângă premiile câștigate la competiția de schi și o petrecere în cinstea mascotei noastre, a stațiunii Straja, care a împlinit 18 ani, o vârstă respectabilă pentru un urs. Putem să spunem că Baloo al nostru este un urs trecut de a treia tinerețe, dacă o luăm în anii umani. Copiilor și tuturor acelor care vin să-l vadă pe Baloo le explicăm că starea naturală a ursului este în libertate și nu într-un țarc. Însă Baloo nu ar mai rezista să fie luat din Straja și dus într-o rezervație. El s-a obișnuit cu prezența omului, iubește copiii, face ciumbușlucuri pentru fructe, bomboane. Este foarte bine îngriit aici, la noi și trăiește în condiții excelente”, a ținut să ne declare Emil Părău, cel care-l găzduiește pe Baloo.  Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: