Hunedoara – zona turistică Valea Jiului și Straja, la Târgul de Turism al României

            La complexul expozițional ROMEXPO se desfășoară în această perioadă Târgul de Turism al României. La acest eveniment participă și reprezentanți ai agenților economici din țară care oferă servicii de turism, agenții și companii aeriene care oferă pachete diverse. Conform reprezentanților Agenției de Dezvoltare Economico-Socială (ADEH) Hunedoara, standul expozițional al județului are o suprafață de 73 de metri pătrați și va fi situat în Pavilionul B1, într-o poziție centrală, vizavi de standul Ministerului Turismului și de scena destinată prezentării programelor artistice.

Standul va cuprinde, și de această dată, imagini sugestive ale județului Hunedoara, desk-uri de prezentare a ofertei turistice, monitoare pe care vor rula filme de prezentare ale obiectivelor turistice și materiale care aduc în stand o parte din farmecul județului nostru. Vor fi prezenți reprezentanți ai principalelor obiective turistice din județ, agenți economici din domeniul turismului hunedorean, precum și delegați din partea GAL-urilor hunedorene. ADEH Hunedoara, prin intermediul Serviciului Promovare și Dezvoltare Turism în județul Hunedoara, a pregătit pentru această ediție a târgului câteva mii de hărți interactive ale județului cu trimitere prin QR code la site-ul www.hunedoaraturism.ro, broșuri, pliante, replici ale kosonilor, materiale de promovare video și foto”, a  ținut să precizeze  directorul ADEH, Radu Barb.

La TTR este promovată și zona turistică Valea Jiului și în special stațiunea Straja, care și-a trimis, ca de fiecare dată, reprezentanții să le ofere doritorilor cele mai bune informații despre stațiunea care este din ce în ce mai preferată de iubitorii sporturilor de iarnă, stațiunea hunedoreană clasându-se pe un onorant loc V,  după stațiunile montane preferate de pe Valea Prahovei, deoarece pârtiile sunt mult mai libere și serviciile sunt mai ieftine. Statistica arată că până în prezent, Straja este luată cu asalt de aproximativ 3000 de turiști pe weekend, deoarece sezonul de competiții sportive și distractive abia a  început, stratul de zăpadă este unul generos, iar cei care administrează cei peste 26 de kilometri de pârtii consideră că sezonul de schi se va prelungi până în luna aprilie, dacă și timpul va fi unul generos.

Sporturile extreme sunt  în Valea Jiului  la mare căutare.  Pe vreme frumoasă se poate zbura cu parapanta, se pot escalada munții, adrenalină în parcul de aventuri și chiar rafting pe Jiu, ori vizite în interesantele și frumoasele peșteri din zonă și din Retezat. Să nu uităm de circuitele de mountain-biking sau Transilvania downhill, longboard, care sunt acum căutate și de turiștii străini care vin vara în Straja pentru cele mai complexe competiții de acest gen.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: