Activitatea E.M Lupeni, prelungită până la finele anului 2018

Comisia Europeană a aprobat renotificarea pe huilă, transmisă anul trecut de statul român, fapt care va permite ca Mina Lupeni, din Valea Jiului, să poată funcţiona cu producţie de cărbune şi să beneficieze simultan de ajutor de stat până la sfârşitul anului 2018, a  transmis presei, preşedintele Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean. 

După oprirea extracţiei de cărbune, programul de închidere la Mina Lupeni se va derula cu lucrări de subteran până în iunie 2021, iar ecologizarea exploatării miniere, inclusiv partea de suprafaţă, va trebui să se termine până la sfârşitul anului 2024. Sindicatul Muntele  va încerca să prelungească şi funcţionarea cu producţie a Minei Lonea, în baza aceluiaşi program ce a fost transmis Comisiei Europene și pentru E.M Lupeni.

            Comisia Europeană a aprobat renotificarea care dă posibilitatea Minei Lupeni să funcţioneze cu producţie până la sfârşitul anului 2018, ştiut fiind că aceasta trebuia să oprească producţia în septembrie 2017. A fost o muncă de peste un an, iar de acum începe alta. Acum o să încercăm să prelungim funcţionarea celor două mine, Lupeni şi Lonea, cu producţie şi cu ajutor de stat, până la finalul anului 2018”, a conchis liderul de sindicat.

La E.M. Lupeni va fi pus în curând un al doilea abataj, ceea ce va crea premisele funcționării acesteia și în anul 2019. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: