Ronaldo și Messi trimit copiii din Vale la fotbal

            Școala de Fotbal Jiul Petroșani este recunoscută la nivel național pentru jucătorii talentați pe care îi dă. Anul acesta trei fotbaliști vor pleca spre CFR Cluj.

Albert Ragea, 9 ani, Denis Turbuțan, 9 ani și Rareș Staic, 10 ani sunt unii dintre cei mai talentați copii de la Școala de Fotbal Jiul Petroșani. Ochiul format al lui Damian Militaru crede în talentul celor trei copii născuți în Petroșani.

Rareș Staic a făcut pasul spre Jiul Petroșani după ce de mic fiind i-a urmărit pe youtube pe Messi și Ronaldo, fotbaliștii lui preferați. “ Mi-a plăcut mult cum jucau, cum driblau, ce goluri la vinclu dădeau și m-am gândit să ajung și eu ca ei. De trei ani joc la grupa lui Damian Militaru șui Cosmin Kanduth. Când l-am văzut pe Damian Militaru am fost foarte impresionat. În mintea mea știam că mă întâlnesc cu un fotbalist mare care a jucat la Steaua și Dinamo”, spune Rareș. Micuțul fotbalist joacă pe postul de atacant și are zeci de goluri date la antrenamente. Este elev în clasa a III-a  și este pasionat de matematică.

Albert Ragea are doar 9 ani și face fotbal de la cinci ani. “M-a atras fotbalul de mic. Mi-a plăcut mult Ronaldo. Când era  tânăr  făcea  multe driblinguri, acum nu mai prea driblează. Am venit la Jiul Petroșani, apoi m-am transferat la Școala de Fotbal Jiul Petroșani . Joc atacant și când trebuie mijlocaș. Îmi place fotbalul și vreau să ajung ca Ronaldo. Vreau să joc la Real Madrid”, spune jucătorul care este în clasa a III-a.

Denis Turbuțan face  fotbal de doi ani și este fundașul central. “M-am uitat pe Youtube la Ronaldo și am văzut ce goluri dădea de la jumătatea terenului. Așa am ieșit din casă și m-am dus la fotbal. Îmi place foarte mult fotbalul și faptul că nimeni nu trece de mine când sunt în apărare. Doar când nu sunt atent atunci trece de mine”, spune micuțul elev în clasa a III-a.

Pentru a menține fotbalul și la nivel juvenil antrenorii Damian Militaru, Cosmin Kanduth și Marin Tudorache au purces la școlile din Vale pentru a descoperi noi talente. “Scopul nostru a fost  acela de a scoate copiii din casă și de a-i aduce către fotbal. Valea a fost recunoscută de-a lungul timpului pentru talentele pe care le-a avut și ar fi fost păcat să nu continuăm tradiție. Avem deja mulți jucători care au făcut pasul spre fotbalul de performanță, ajungând la centre mari din țară, UT Arad, Ardealul Cluj, urmând ca încă trei jucători să facă pasul spre CFR Cluj. Sper ca acești copii talentați să-și găsească într-o zi rostul și pentru echipa fanion a Văii Jiului, Jiul Petroșani”, spune  Damian Militaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: