Noul Guvern și soluțiile pentru județul Hunedoara

            Termocentrala Mintia, termocentrala Paroșeni, un proiect pilot pe fonduri europene pentru Valea Jiului, dar și Cetățile dacice din Munții Orăștiei sunt câteva dintre obiectivele din județul Hunedoara aflate pe lista noului Guvern. Premierul Viorica Dăncilă va continua programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat la alegerile din 2016.

De curând, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat, în cadrul vizitei în România, că sunt regiuni din țară care şi-au pierdut sau riscă să-şi piardă producţia de cărbune, invitând astfel autorităţile să aplice pentru obţinerea de fonduri europene pentru a redresa una dintre cele mai sărace zone din România, Valea Jiului.

În context, premierul Viorica Dăncilă a asigurat, la rându-i, că Valea Jiului este o prioritate.

Mai departe, cărbunele rămâne o componentă importantă în cadrul viziunii energetice a României. Astfel, pe termen mediu, producția de huilă trebuie menținută pentru a asigura funcționarea a cel puțin două grupuri energetice la Mintia și unul la termocentrala Paroșeni.

Această măsură, cuprinsă în programul de guvernare, vine în sprijinul unei situații delicate și se află, în continuare, în atenția Guvernului.

Pentru Cetățile dacice din Munții Orăștiei, sit aflat pe lista Patrimoniului Mondial din anul 1999, de o valoare excepțională din punct de vedere istoric și cultural pentru România, Guvernul va demara un proiect complex. Este absolut necesară reglementarea statutului lor la nivel legislativ, oprirea degradării prin implementarea unor măsuri concrete de protecție, conservare și restaurare, precum și eliminarea totală a furturilor de piese dacice, prin asigurarea unor perimetre de pază.

Așadar, Hunedoara se află în atenția Executivului, iar parlamentarii județului, autoritățile locale fac efortul necesar pentru ca lucruri bune să se întâmple.

Noul Guvern a primit votul și încrederea Parlamentului, iar faptul că o femeie ocupă, pentru prima dată în istoria României, funcția de Prim Ministru al României, este o dovadă de progres și un etalon pentru ceea ce înseamnă promovarea femeilor în funcții de înaltă responsabilitate publică.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene a  PSD Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: