Investiție amortizată în timp record, la Lupeni

           Pentru a veni și în sprijinul celor care oferă servicii turistice și de agrement în stațiune, administrația publică locală a municipiului Lupeni a dat în funcțiune, în ziua de 24 decembrie 2017, un  sistem automat de  parcare din zona Agrement. 

      ”Avem în plan realizarea unui sistem de acces cu bariere automate și  sistem de taxare. Știți foarte bine că în perioada de iarnă circulația către zona de Agrement a localității noastre se desfășoară greoi, de multe ori haotic, datorită mijloacelor de transport parcate aiurea. Ne-am gîndit la această investiție împreună cu cei de la seviciul de achiziții și serviciul public de administrare a domeniului schiabil din Straja”,  spunea anul trecut primarul  municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. Investiția s-a  ridicat  la suma de 155.700 de lei.

Despre eficiența acestei investiții s-a făcut referire și în cadrul dezbaterii publice care a avut loc la începutul săptămânii, la care au participat consilierii locali, factori decizionali, șefi de servicii și compartiment din cadrul primăriei.

             ”Trebuie să vă dau vești foarte bune. Investițiile pe care le-am realizat pentru Straja și-au dovedit eficiența într-o lună de zile. Am dublat încasările față de anul precedent atât la telegondolă, cât și la noul sistem pe care l-am implementat de curând. Am scos investiția numai pe o barieră, în nicio lună am reușit să amortizăm investiția dată în funcțiune pe 24 decembrie 2017. Am reușit în sfârșit să avem aceea ordine. Trebuie să vă precizez că intenționăm și anul acesta să mărim capacitatea parcării de la Agrement, deoarece ați văzut ce aflux mare de turiști am avut în timpul sărbătorilor de iarnă, dar și acum în această perioadă, la final de weekend, în Straja, urcă peste 4000 de turiști.  În ceea ce privește telegondola, veniturile s-au dublat față de anul trecut. După cum știți am propus Consiliului Local mărirea tarifului de transport pentru sezonul de vârf de la 10 la 15 lei și acest lucru s-a văzut în încasări. Turiștii au preferat să urce cu telegondola, evitându-se astfel haosul care se crea în stațiune. Cred că sunt vești bune și ne dorim continuarea atragerii de fonduri pentru dezvoltarea domeniului schiabil de la Straja și pentru alte investiții. Vom colabora cu investitorii din stațiune penru diversificarea serviciilor oferite turiștilor”, a spus în cadrul întîlnirii, primarul Lucian Resmeriță.

Dezbaterea publică a avut ca temă: prezentarea draftului de  buget pe anului 2018 și principalele investiții  propuse a se realiza.

Primarul Lucian Resmeriță a făcut o retrospectivă a principalelor investiții care urmează a se derula în anul în curs, în principal, în infrastructura locală, proiectele de dezvoltare locală, investițiile în infrastructura din învățământ, sănătate, petrecerea timpului liber, dotarea cu echipamente și utilaje, aparatură, etc. Și consilierii locali au venit cu unele amendamente, cea mai importantă și de impact fiind propunerea domnului Stoica Napău care a cerut soluții pentru funcționarea cabinetului stomatologic pentru elevi. După dezbateri s-a luat hotărârea ca școlile să ducă elevii la cabinetul stomatologic al spitalului lupenean pe baza unor programări prealabile, parte din serviciile medicale, oferite elevilor,  urmând să fie achitate din bugetul local, pe baza unui protocol încheiat între părți.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: