2018 – un an plin de evenimente cultural – artistice, la Lupeni

         Așa cum a aprecizat de nenumărate ori, primarul municipiului Lupeni vrea să continue și anul acesta seria de evenimente cultural – artistice,  pentru a pune în valoare bijuteria  și mândria locală de care se bucură lupenenii, Palatul Cultural. Se poate spune că Lupeniul a devenit capitala culturală a Văii Jiului și județului Hunedoara,  prin multitudinea de evenimente culturale, educative și caritabile,  care au avut loc în decursul anului trecut.

Pentru a afla doleanțele cetățenilor, vizavi de viața cultural – artistică și sportivă în municipiul Lupeni, pe site-ul primăriei a fost supus spre dezbatere chiar programul acțiunilor anului 2018 și orice propunere, sugestie și recomandare este binevenită.

 “La început de an, constatând necesitatea aprofundării bugetului local al municipiului Lupeni pentru anul 2018, consider oportună stabilirea unor evenimente cultural-artistice, științifice și sportive pe care să le avem în vedere și să le organizăm în mod corespunzător. Eu fac tot ceea ce este posibil, pentru a continua ceea ce a început fratele meu,  obiectivul de a transforma Lupeniul într-o capitală culturală a județului. Meseria mea de profesor mă obligă practic să fac în așa fel încât să creăm un municipiu cultural. Avem un Palat Cultural deosebit  și trebuie să-l valorificăm cât mai mult. Evenimentele, pe care le propunem analizei și dezbaterii publice, tuturor celor interesați, au fost cuprinse într-o listă-program pe care am întocmit-o ținând cont de evenimentele aprobate de Consiliul Local al municipiului Lupeni în anii precedenți și de sumele alocate. Programul pe care îl propun nu este unul exhaustiv sau strict în privința perioadelor propuse pentru organizare, așa cum, în aceeași măsură, dincolo evenimentele pe care le putem cuprinde în acest program anual, vom putea aproba și alte evenimente pe care le vom considera oportune sau benefice pentru comunitate. Evenimentele sunt grupate pe luni calendaristice, și am avut în vedere organizarea unor evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, Ziua Independenței, omagierea veteranilor si văduvelor de război și a eroilor Revoluției române. Continuă cu activitățile de promovare a stațiunii Ătraja și a competițiilor sportive care au loc aici: Cupa Veteranilor, Serbările Zăpezii, Transilvania Down Hill, etc. Api, să nu uităm de evenimentele şi de tradițiile, Drumul Crucii, Nedeia Sânzieneilor, Festivalul Crailor, Ziua Minerului, Ziua Educatorului, Festivalul TATIANA Stepa, Festivalul Berii, Concursul de pictură ”Lupul de Argint”, aprinderea iluninatului festiv din perioada de iarnă, Pomul de Crăciun, festivaluri și spectacole care vor avea loc în cursului lunii decembrie”, a ținut să declare prof.  Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Dezbaterea publică  va avea  loc în data de 21 februarie 2018, de la ora 14,00 în sala de ședinte din cadrul Primăriei Municipiului Lupeni.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: