UAT-urile nu vor avea mai puțini bani decât în 2017

                În data de 5.02. 2018, a avut loc la București prima întâlnire a Comitetului  Director al Asociației Municipiilor din România la care au participat ministrul Finanțelor Eugen  Orlando Teodorovici  și primarii de municipii. La ședință a participat și primarul municipiului Petroșani, care este la rândul său nemulțumit de  modul în care s-au făcut modificările la Codul Fiscal, administrația petroșeneană pierzînd șase milioane de lei.

Aceste aspecte legate de alocările bugetare au  fost principalul subiect de pe ordinea de zi a CD al AMR, fiind prezentate toate propunerile pertinente pe care le-au făcut primarii.

          ”Toate propunerile pe care le aveți le vem discuta, vom analiza toate variantele și vom găsi împreună soluțiile optime la problemele pe care le întîmpinați la nivelul administrațiilor locale. Avem deschidere, fiindcă ne dorim să facem lucrurile să meargă bine”, a ținut să spună în plenul ședinței, ministrul de finanțe.

S-a mai  pus în discuție simplificarea legii achizițiilor publice  și elaboarea unei legislații racordată la cea europeană, care să nu mai permit unor SRL-uri de apartament să conteste fără o bază legală și proiecte de anvergură să fie blocate.  Legat de taxele locale, președintele executiv al AMR, Ilie Bolojan a  cerut din partea Ministerului Finanțelor să  le permită mai  multă flexibilitate ”o supraimpozitare cu 100”.

Concluziile şedinţei ce a durat peste două ore au fost sintetizate de Preşedintele AMR, domnul Robert Sorin Negoiţă: „Am avut o discuţie principială cu domnul ministru, mai ales că avem în dezbatere şi codul finanţelor publice locale. (…) Am stabilit să lucrăm, să redactăm toate propunerile legislative pe care noi le avem pentru a ne ajuta în activitatea noastră şi zilele următoare chiar eu le voi duce la minister pentru a fi analizate şi pentru a se lua deciziile ce se impun.  (…) Da, evident, am discutat şi de faptul că ne-au scăzut bugetele, dar am primit asigurări că nu vom avea mai puţini bani decât în 2017, aşa că ne putem proiecta bugetele pe aceste previziuni”.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: