Proiectele majore ale Primăriei Municipiului Lupeni pentru anul 2018

  Fie că sunt supuse dezbaterilor publice, în cadrul şedinţei de Consiliu sau în discuţiile cu cetăţenii municipiului Lupeni, proiectele care urmează a fi derulate în localitate vor fi prioritare pentru administraţia locală şi pentru echipa tânără şi ambiţioasă a primarului Lucian Resmeriţă.

Acestea au fost cuprinse pe bugetul anului 2018 şi, în funcţie de alocările bugetare, de rectificările care vor avea loc, se are în vedere iniţierea şi implementarea şi a altor proiecte noi, care să contribuie din plin la dezvoltarea socio-economică a localităţii. Pentru municipiul Lupeni, priorităţile ţin de continuarea lucrărilor demarate în anul 2017.

Cea mai mare investiţie din municipiul Lupeni, care se va derula împreună cu cei de la APA SERV,  se referă la introducerea apei şi reţelelor de canalizare în zonele în care acestea nu există. Proiectul va începe în cartierul Ştefan. „Este un proiect care se derulează pe fonduri nerambursabile, iar extinderea reţelelor este un mare câştig pentru comunitatea noastră”, a ţinut să pecizeze primarul lupenean.

Investiţii se vor face în infrastructura locală. 7,5 milioane de lei vor fi alocaţi pentru lucrările de asfaltare pentru anumite străzi principale ale oraşului: pe blv Păcii, pe strada Calea Brăii unde se vor continua lucrările, pe strada care duce către Straja şi vor intra în reabilitare şi trotuarele din Bărbăteni. Guvernul României a alocat în 21 decembrie 2016 din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru localitatea Lupeni afectată de calamităţi naturale produse de inundaţii, suma de 2132 mii lei, pentru refacerea străzilor afectate de inundaţiile din iulie 2016.  Anul trecut, în septembrie, Consiliul Local Lupeni a votat realizarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea de rigole (sistem de preluare a apelor pluviale) pe 11,23 km în baza proiectului refacere străzi L=11,23 km, corp drum rupt în municipiul Lupeni.

La licitaţie au fost  prezentate patru oferte (cu subcontractori). După deliberări câştigătoare a fost desemnată firma SC Proactiv SRL – lider de asociere, SC Drupo SRL – asociat,  şi Centrul de Proiectare Drum Expert SRL – asociat. Străzile unde se vor executa rigole sunt: Roşia – 426,09 m, Stadionului – 260 m, Andreonilor – 200 m, Codrului – 140 m, Independenţei – 140 m + 180 m, Brazilor – 960 m, Gării – 340 m, Tusu – 981,50 m, Pompierilor – 680 m, Vânătorilor – 1022,66 m, 9 Mai – 426,89 m+280 m+128,56 m+108,35 m, Zănoaga – 313,55 m. Pentru realizarea proiectării este alocat un termen limită de două luni, iar perioada de construcţie efectivă va fi de şapte luni, lucrările urmând să înceapă în primăvară când timpul va permite acest lucru.

Pentru sistemul de învăţământ,  administraţia publică locală are în vedere reabilitarea clădirii care găzduieşte grădiniţa din cartierul Bărbăteni, din cele spuse de primarul municipiului Lupeni şi Liceul Teoretic Mircea Eliade va beneficia de reabilitarea acoperişului. Acestea sunt doar o parte din proiectele majore care  urmează să se deruleze în cadrul municipiului Lupeni, toate fiind de un impact major asupra comunităţii. „Răspunderea este a noastră, a echipei cu care colaborez, a consilierilor locali, în care am mare încredere şi pe care îi respect că vor aproba toate proiectele majore care urmează a se derula în localitatea noastră”, a ţinut să ne precizeze primarul Lucian Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: